*

Saara Huttunen Ei ehkä sittenkään niin vihainen feministi

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuoliroolit

Sukupuolittava äitienpäivä

Meinasin ensin tehdä tähän jonkun vaalianalyysin, mutta enpä vielä jaksa, numerot vilkkuvat omienkin jäljiltä silmissä ja en ollut edes ehdolla. Koitan kuitenkin saada jotain järkeä tulokseen tahollani, enkä usko että Kuopion kokoomuksen vaalitulos silti täällä juuri ketään sen enempää kiinnostaa, jos kohta valtakunnallistakin pidetään torjuntavoittona. 

Aikuistu, yhteiskunta! Loppu sukupuolirooleille ja argumentoidulle hihittelylle

Ihan kuin Suomessa riehuisi sosiaalinen epidemia. Mielipidekirjoittajat ja maan arvostetuimman sanomalehden toimittajat vaikuttavat sairastuneen vakavaan tyttö-poika-bakteeritautiin. Vilkaisu Hesarin otsikoihin kertoo enemmän kuin tarpeeksi:

– Peruskoulu tuottaa passiivisia poikia – liian moni valinnaisaine on suunnattu tytöille!

– Kuusi naista perusti vertaiskoulutusverkoston, jonka suosio räjähti – ”Miehillä on pörssiklubit ja muut. Tämä on meidän juttu”

Punaisen kurahaalarin tapaus

Lapsen käsitys sukupuolirooleista alkaa nykytiedon valossa vaikuttaa hänen asenteisiinsa 6-7-vuotiaana. Tämä juuri lukemani tutkimustulos muistui mieleeni eilen, kun vaimoni palasi iltapäivällä töistä kotiin noudettuaan ensin lapset päiväkodista. Nelivuotias kuopukseni kertoi tapansa mukaan kuulumiset heti ovensuussa, mutta eilen äänensävy oli tavallista vakavampi, sillä pojan mieltä painoivat vaatetus ja identiteetti.

 

Feminismin tehtävänä on vahvistaa sukupuolieroa miesten ja naisten välillä

 

Feminismi on yllättävän suosittua ja feministit selittävät sen sillä, että naiset haluavat lopettaa naisten syrjinnän ja riiston. Tämä ei voi olla kuitenkaan todellinen syy, sillä naisten riisto ja alistaminen ovat loppuneet Suomesta ja aikoja sitten. Joten feminismin suosiolle täytyy löytää jokin toinen selitys. Eli feminismi on suosittua, koska se täyttää jonkin tarpeen naisten keskuudessa.

Gender-ideologia ei säästä kaikkein viattomimpiakaan :)

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut uuden neuvolaoppaan, jossa kannustetaan pois kaavamaisista sukupuolirooleista :

     "Uusi opas Sukupuolten tasa-arvo neuvolan asiakastyössäMiten tukea vanhempia ja lapsia sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta? auttaa neuvolan terveydenhoitajia ja muita sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä toteuttamaan sukupuolten tasa-arvoa käytännön työssään lapsiperheiden kanssa.

Individualismin onttous

Nyky-yhteiskuntamme on sallinut meille ennenäkemättömän vapauden, varauden ja mahdollisuudet. Minulle se on sallinut mahdollisuuden mm. hankkia tuplatutkinto ja reissata yhteensä 40:een eri maahan, mikä on rikastuttanut elämääni monin tavoin ja josta olen kiitollinen. Tähän  isovanhimmillani ja heidän esi-isillään ei ollut edes mahdollisuutta. Toisaalta se on johtanut yhteiskunnan atomisoitumiseen, mikä johtaa moniin sivuvaikutuksiin, jotka eivät välttämättä ole itsestäänselviä ilman tarkempaa analyysiä.   

Hassu lääkärikäynti

Lapsi sairastui alkuviikosta. Nyt kun vaara on ohi, voi pohtia vähän sivuseikkojakin.

Kuume laski pian, mutta kuusivuotiaan vointi ei ottanut kohentuakseen. Lapsi ei syönyt eikä juonut. Nestevajaus huolestutti.

Torstai-ilta oli jo pitkällä, kun minulta loppui kärsivällisyys. Ei muuta kuin perhe autoon ja sitten suuren yksityisen lääkärikeskuksen päivystykseen.

Lääkäri otti vastaan melkein heti, ja mikä tärkeintä, osasi tietysti hommansa. Ihailen lääkärien ja sairaanhoitajien ammattitaitoa.

Vastine viime aikojen virheelliseen keskusteluun gender-ideologiasta

Gender-ideologiasta on ollut paljon puhetta jota on värittänyt gender-ideologian väärintulkitseminen. Se pyritään esittämään mielestäni mahdollisimman radikaalina aatteena joka kieltää sukupuolisuuden ja toisi esille teoriaa sukupuolesta sosiaalisena konstruktiona. Gender-ideologiaa onkin keskusteluissa nostettu näkösälle aatteena joka romuttaisi perinteisen käsityksen kaksijakoisesta sukupuolesta.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä