Saara Huttunen Ei ehkä sittenkään niin vihainen feministi

Miesten ja naisten välinen tasa-arvo

Feminismiä tarvitaan yhä

Olen yksinhuoltajaäidin lapsi. Isäni kaatui jatkosodassa. Olin tuolloin neljän kuukauden ikäinen, joten minulla ei ole isästäni mitään muistikuvia. Isäni kuoleman jälkeen jäi äitini harteille neljän lapsen yksinhuoltajuus ja evakkomatka Viipurista Raumalle.

 

Äidin elämä ei olut helppoa tätä ennenkään. Hän oli täysorpo ja kasvoi sukulaistensa hoivissa. Vaikka hän oli lahjakas, hän joutui taistelemaan oman koulutuksensa eteen, sillä sukulaiset eivät halunneet kustantaa tytön opiskelua. Vain poikien kouluttaminen nähtiin hyödyllisenä.

 

Meidän pitää kotoutua islamilaiseen suvaitsemattomuuteen!

Islamilainen painostusryhmä MuslimStern syyttää Facebookissa alkoholia ja naisten kevyttä pukeutumista Saksassa tapahtuneista häirintätapauksista. Painostusryhmän mukaan Saksan on kiellettävä alkoholi, jos se haluaa ehkäistä maahanmuuttajien tekemää seksuaalista väkivaltaa, kertoo Daily Mail  ja Verkkouutiset.

Rohkeille miehille ja naisille

Luin Iltasanomien päätoimittaja Ulla Appelsinin kirjoitusta, jossa hän hyvänä mammana puolustelee reppanaa suomalaista miestä pahoilta akoilta.

Suomi vuonna 2055

 

 

Lainaus lukion oppikirjasta vuodelta 2055:

2020-luvun suuri käänne

 

Lähiyhteistyön romahdus

“Universumi on suunnaton, mutta itse olen vaikuttunut myös ihmisestä itsestään,
hänen kyvystään ymmärtää maailmankaikkeutta. Vaivaiset satatuhatta vuotta
sitten esi-isämme, levottomien uskalikkojen pieni joukkio, karistivat Afrikan
punaisen tomun jaloistaan. Sauvaan nojaten ja kivityökalut nahkapussissa he 
levittäytyivät ympäri maapalloa. Ja tässä me nyt olemme, heidän jälkeläisensä,
käsi lattemukin korvassa, älypuhelinta näpläten jutustelemassa
maailmankaikkeuden ensimmäisestä sekunnista arkitodellisuudessa, joka on

Huntu ja vapaus raiskata

Muinaisessa Sumerissa, Egyptissä ja Turkin alueella nainen oli alkuaan tasa-arvoinen miehen kanssa. Pala kerrallaan Sargon Suuri (2300 eaa), Hammurabi ja Assyrian kuninkaat (1300 eaa mennessä) veivät laeillaan naisilta liki kaikki oikeudet Lähi-Idässä. Monin paikoin muualla maailmassa naiset ja miehet olivat verraten tasa-arvoisia.

 

Monikulttuurisuus, monimuotoisuus vai assimilaatio

Nauratti kun illan A-Studiossa maahanmuuttaja Nasima Razmyar (SDP), kansanedustaja ja maahanmuuttaja Mina Zandkarimi, väestöliiton monikulttuurisuuskouluttaja, eivät pitäneet kaikkia kulttuureja samanarvoisina.

Tasa-arvon edistäminen on kärkihanke

Naisjärjestöt luovuttivat eilen perjantaina "kaikessa hiljaisuudessa" oikeus- ja työministeri Jari Lindströmille kannanottonsa koskien sukupuolten välisen tasa-arvon edistämistä ja naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämistä.

Järjestöt pitävät olennaisen tärkeänä tasa-arvon edistymisen kannalta sitä, että hallitus ja jokainen valtioneuvoston jäsen edistää sukupuolten tasa-arvoa suunnitelmallisesti kaikissa keskeisissä toimissaan.

Koulutuksen ja työmarkkinoiden sukupuolieroista ja työajoista

Työelämän tehostamisen nimissä on kaavailtu useiden alojen työntekijöille palkanalennuksia työajan pidentämisen muodossa. Tällöin on kiinnitetty huomiota erityisesti julkisen sektorin pidempiin lomiin, jättäen vähälle huomiolle sen, että yksityisellä sektorilla on ainakin hyvin koulutetuilla vastaavasti korkeammat palkat, samoin kuin siihen, että aikaisemmin työntekijät tekivät paljon pidempää päivää ja jopa kuusipäiväistä työviikkoa niin, että lauantai oli työpäivä.

Pahoja ne kiltit tytöt

Tämän päivän Hesarissa on iso juttukokonaisuus lukioiden sukupuolittumisesta. Niinsanotut huippulukiot täyttyvät tytöistä, kun taas pojat päätyvät niihin lukioihin, joissa on alemmat keskiarvorajat.

Ylioppilaista tyttöjä on hieman yli puolet (57 prosenttia), samoin kuin yliopistotutkinnon suorittaneista (59 prosenttia).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä