Saara Huttunen Ei ehkä sittenkään niin vihainen feministi

Tasa-arvoinen avioliittolakialoite meni läpi eduskunnassa

Eduskunta äänesti tänään tasa-arvoisesta avioliittolakialoitteesta tuloksin 105-92, kaksi äänioikeutettua oli poissa.

Päätös ei ole voimassa kuitenkaan vielä ennenkun se menee suuren valiokunnan päätettäväksi ensi viikolla, jonka jälkeen se palaa vielä takaisin eduskuntaan. Tässä vaiheessa ollaan kuitenkin voiton puolella, koska on epätodennäköistä että suuri valiokunta hylkää aloitteen. Valiokunnan jäsenet äänestivät aloitteen puolesta 17-8.

Aloitteen palattua suuresta valiokunnasta kuullaan vielä aloitteen vastustajia, joten meemihupikaan ei ole vielä ohi. Tämän jälkeen eduskunta äänestää vielä uudelleen, tulos on todennäköisesti suunnilleen samanlainen kuin tämänpäiväinenkin.

Lakialoitteen läpimennessä samaa sukupuolta olevat parit saavat mennä naimisiin aikaisintaan vuonna 2017.

Lähteet ja lisätietoa Helsingin Sanomat

 

Blogikeskuteluissa on herännyt hyviä pointteja.

Suvi Auvinen pohtii onko ylipäätään oikein, että eduskunta äänestää ihmisten tasa-arvosta. Tämä on hyvä huomio, josta olen samaa mieltä. LGBTI-vähemmistöjen yhtäläisten ihmisoikeuksien pitäisi tässä vaiheessa olla itsestäänselvyys eikä esim. omatunnonkysymys. Mutta koska tämä minulle itsestäänselvyys on jäänyt tähän asti puuttumaan Suomen laista, näen parhaana vaihtoehtona että tilanne korjataan eduskunnassa. Olisin kyllä tyytynyt siihenkin, että aloite olisi alunperin mennyt läpi lakivaliokunnassa. Kansanäänestykseen tämä aloite ei sen sijaan olisi ikinä kuulunut, vaikka näinkin on ehdotettu, koska on älytöntä ja suorastaan sadistista päästää kansa päättämään toisten ryhmien oikeudesta tasa-arvoisuuteen lain edessä.

Tämä päivä on kuitenkin joka tapauksessa ilon ja rakkauden päivä. Tunnelmaa ehkä vähän latistaa tieto siitä, että samaa sukupuolta olevat parit saavat joka tapauksessa odotella vielä pari vuotta. Tämä päivä on kuitenkin voitto tasa-arvolle, ihmisoikeuksille, hyväksynnälle ja lähimmäisen rakkaudelle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Aloite meni läpi sillä välin kun itse olin puhelimessa verottajan kanssa. Lol

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Tästä kuitenkin tarvii vielä kampanjoida aina lopulliseen äänestykseen asti. Olen aika varma, että aloitteen vastustajat yrittävät viimeiseen asti kääntää kyllä-äänestäneiden päitä. Kannattajien on aiheellista pitää huoli siitä että vähintään nämä samat lukemat toistuvat uudelleen.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Zysse videolla kertoi että vielä saattaa käydä niinkin että seuraava hallitus jonka asia on panna tämä voimaan, toteaa että edellisen ongelma, hylätään.

Vaikka Zysse sanoikin että se olisi vähemmän fiksua.

Kohta on vaalit, kannattaa katsoa miten äänestää.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tuskinpa kokoomuksella sen enempää kuin muillakaan puoleilla on varaa kävellä samanaikaisesti kansan enemmistön, kansalaisaloitteen, kuultujen asiantuntijoiden enemmistön ja nykyisen eduskunnan äänestystuloksen yli. Nyt on erityisen tärkeä katsoa ketä äänestää. Tästä tulee kuin tuleekin merkittävä vaaliteema.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #6

Eniten pelkään persut+kepu+KD enemmistöhallitusta. Näillä on viimeisen gallupin mukaan ollut yli 40% äänistä muistaakseni. Ei ihan mahdottomasti tarvita ja saattaa tuohonkin joku apupuolue mennä vielä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #7

Mainitsemasi hallituskokoonpano olisi haasteellinen, mutta haasteet on tehty voitettaviksi. Väsyttämällä voittoon, jos ei muuten.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #8

Ainakaan ei tuon jälkeen voisi sanoa ettei olisi mitään uutta suomen politiikassa.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #6

Kokoomusjohdolla oli varaa (cash) jopa kävellä yli oman puoluekokouspäätöksen.

Todennäköisesti kuitenkin homorummutus jatkuu ja siitä tulee iso vaaliteema. Lähinnä sen vuoksi että siten saadaan kaikki punavihreiden nukkuvatkin äänestäjät uurnille, kun taas tavallista kansaa asia ei juurikaan kiinnosta.
Myös hallituspuolueet tekevät kaikkensa pitääkseen pakkoruotsituksen ulkona vaaliteemoista, siinä kun ihmisoikeuksien loukkaukset ihan oikeasti kolahtavat omaan nilkkaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onnitteluni Saaralle mahtavasta väännöstä asian puolesta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tänään on erityisen hyvä päivä, ennen kaikkea lasten ja nuorten kannalta, joilla on toivottavasti pitkä elämä edessään tasa-arvoisemmassa Suomessa. Loistava päivä demokratian, kansalaisaktiivisuuden ja -aloitteiden kannalta.

Kiitos väsymättömästä tuesta, Saara!

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Olisi aika outoa, jos näin marginaalinen asia määrittää poliittisen valinnan äänestettäessä. Mutta äänestys on kansalaisoikeus ja jokaisen oma valinta.

Tärkeintä on, että tämä saa lopultakin päätöksen ja kansanedustajat voivat alkaa tehdä päätöksiä, joilla on oikeasti merkitystä Suomi Oy:lle.

Liian monta vuotta hukattu jo jonniin joutavalle.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Aion äänestää eduskuntavaaleissa ehdokasta, joka ottaa muissakin asioissa huomioon vähemmistöteemat. Kaikki Suomen vähemmistöt muodostavat yhdessä aika ison ryhmän.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt on kaksi tyyppiä paikalla joiden molempien pitäis saada mainostuloja: Saara ja Olli! Saara tietysti ensin kun on jo kauan avannut vetäviä blogeja!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Katsohan Sini tarkemmin, eli Saara on jo mainosbloggaaja, joka on hyvä asia.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Tästä päivästä alkaen :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #15

Laatu saa palkintonsa. Hyvä!

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #17

Ruinaaminen saa palkintonsa. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

No ruinatakin voi monella tavalla. Saaran blogit vaan saavat aina mielenkiintoisia keskusteluja aikaan. Joku ammattitaito taitaa Saaralla olla.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #20

Ruinaaminen oli siinä kun mainoskokeilijat oli jo valittu, ja kuullessaan siitä ruinasi päästä mukaan.

Sinänsä kyllä ihan oikein että pääsi, opiskelijalle kaikki pennit on tärkeitä, eikä erittäin vahvan oikeassaolemisen omaavaa Saaraa kyllä saada mainospennosilla ostettua vielä runsaaseen kymmeneen vuoteen.

Sekin aika kyllä tulee, kun palkkiovirkoja jaellaan arvojensa myymisestä. Puolueensa on täynnä hyviä esimerkkejä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

No mä elän kaukana siitä maailmasta missä mitään palkkiota , tai virkoja tms jaellaan ja myönnän että joskus on kyyninen olo. Toisaalta jos ei sovi instituutioihin eikä ole itseään sopeuttanut niin on siinäkin hyvät puolensa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #21

Haha mites tällänenkin kommentti on mennyt ohi. En ruinannut, ilmoitin ylläpidon blogissa halukuudestani olla mukana kokeilussa ja heidän puolelta otettiin yhteyttä sähköpostilla. Kuulemma minulle oli lähetetty alunperin kutsu mukaan, mutta se oli mennyt ihan ohi.

Mainoskokeilun tulot laitan oletettavasti ruokaan.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #20

"Joku ammattitaito taitaa Saaralla olla."

Jos se on tietoista ammattitaitoa provosoimisessa, nostan Saaralle hattua.

Kuitenkin tuntuu, että perustelemattomat ja loogisesti kestämättömät väittämät, saavat ihmiset niitä kommentoimaan, mitä Saara sitten puolustaa arvot edellä, rinta rottingilla punalippua/feministiviiriä heilutellen, sen enempää väittelyn tai ajattelun logiikasta piittaamatta. Kunnioitettavaa itsensä peliin panemista joka tapauksessa ,Jäisi monelta tekemättä sosiaalisen itsemurhan pelossa.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Mitä, minäkö? o.O

Jos tarkoitit minua niin kiitos kehuista.

Toimituksen poiminnat