Saara Huttunen Ei ehkä sittenkään niin vihainen feministi

Huono aika olla nainen

Suomalainen media on viimepäivät jauhanut käytetyistä ja uusista lastenrattaista, mutta huomioni on kiinnittänyt verkossa puhuttavat aiheet: Zoe Quinnin ajojahti eli "Quinnspiracy", Feminist frequency-sivuston Anita Sarkeesianin uhkailu ja kotoa-ajo, ja The Fappening eli Jennifer Lawrencen, Rihannan, Kate Uptonin, Kristen Dunstin ja kymmien muiden julkkisnaisten hakkeroitujen alastonkuvien levittely netissä.

Zoe Quinnista kuulin jo kuukausia sitten, kun hänen indie-pelinsä Depression Quest sai lokaa internetissä. Näin ulkopuolisen silmin suurin ongelma vaikutti olevan pelintekijän sukupuoli. Peliä kritisoitiin myös epäuskottavaksi, koska miksi muka parisuhteessa oleva ihminen voisi olla masentunut. Niimpä niin... No, kuukausien päästä pelin julkaisusta ja siihen liittyvän kohinan hälvennyttyä Zoen exä, joka on hyvin tietoinen Zoen huonosta maineesta tietyissä piireissä, päättää jakaa hänen alastonkuviaan anonyymillä 4chan-kuvafoorumilla kostoksi petetyksi tulemisesta. Koska Zoe on pettänyt exäänsä oletettavasti pelijournalistin kanssa, kehittyy melkoinen salaliittoteoria, jonka mukaan Zoe mm. olisi hakkeroinut nettisivuja, poistanut twitteristä tilejä ja hallitsee noin niinkun yleensäkkin mediaa, joka ei näistä mielipuolisista väitteistä ole kovin vakavasti kirjoitellut. Tässä on hyvä tiivistelmä mitä tapauksessa on tapahtunut.

4chanin anonyymit ovat ottaneet oikeuden omiin käsiinsä  kostoksi, siitä että Zoe petti exäänsä (joku voisi ihmetellä mitä tämä edes ulkopuolisille kuuluu) pilata Zoen, hänen tuttaviensa ja kaikkien eri mieltä hänen vainoamisensa oikeutuksesta ja salaliittoteorian uskottavuudesta, elämän. Myös Quinnia twitterissä puolustelevia tapaukseen täysin liittymättömiä ihmisiä vainotaan ja heistä tehdään pilkkaa internetissä. Kovin kypsää toimintaa siis kokonaisuudessaan.

 

Anita Sarkeesian tekee Feminist Frequency sivustollaan mahtavia videoita, missä hän selittäää hyvin pohjustetuin argumentein peleihin, sarjakuviin, elokuviin ja muuhun popkulttuuriin liittyviä ilmiöitä feministisen teorian valossa.  Tropes vs. Women-sarjassa hän on esitellyt erilaisia toistuvia ilmiöitä miten naiset esitetään elokuvissa, peleissä ja sarjakuvissa. Tässä listaus lyhyistä, havainnollistavista videoista, joita voin lämpimästi suositella. Viime maanantaina hän julkaisi uusimman videonsa Women as Background Decoration: Part 2 - Tropes vs Women in Video Games (katsojille varoitus: sisältää väkivaltaista graafista materiaalia peleistä), ja suututti tuhannet pelaajat. Siis niillä samoilla muissakin videoissa esiintyvillä kiihottomilla ja hyvin rakennetuilla ja perustelluilla argumenteilla. Twittertilillään Sarkeesian paljastaa, että uhkauksien takia on mennyt ystävän luokse yöksi, hän on myös julkaissut jotain järkyttävimpiä viestejä.

Twiittaaja Well Boss Thrillaa lainaten: We're so far into the Sarkeesian drama that I almost forgot she hasn't actually said anything controversial. Strawmanned to f**k and back.

On muuten aika vaikeaa selittää pelikulttuuria ja tapausta seuraamattomille miksi jonkun peliin kohdistuva asiallinen kritiikki saa tappouhkauksia. Anita Sarkeesian twiittaa aiheesta: Trying to explain the death threats my family is receiving because of my work. Police: “What do you do?” Me: “I talk about video games."

Kuten Zoe Quinnin tapauksessa, myös Sarkeesianin puolustajat twitterissä ovat saaneet mm. tappouhkauksia.

 

En aio liittää tähän linkkejä josta näkisi julkkisten alastonkuvia. En ole itsekään nähnyt niitä, enkä suosittele muillekkaan niitä katsomaan. Niiden katsominen on seksirikokseen osallistumista ja toisten häpäisyn todistamista. This is why you shouldn't click on the naked photos of Jennifer Lawrence

Tapauksessa joku siis hakkeroi ilmeisesti Applen iClould-pilvipalvelun tiedostoihin ja sai sieltä haltuunsa kymmenittäin arkaluontoisia kuvia julkkiksista. Näitä kuvia ovat jakaneet pääosin jo pari kertaa tässä tekstissä mainittu 4chan, ja Reddit.

Yllättäen, tai vähemmän ylllättäen, tapauksessa on syytelty uhreja "mitäs otit alastonkuvia jos et halua että ne leviää"-hengessä. Kaikinpuolin samankuuloisia argumentteja, kuin ne millä jälkiviisastellaan raiskauksien uhreille. The Verge nosti esille muutaman twiittaajan, jotka ovat vastustaneet USA:n suorittamaa verkkovakoilua, mutta valmiita hyväksymään julkkisten alastonkuvien haltuunsaannin hakkeroinnilla ja niiden levittämisen netissä.

En ole nähnyt näitä vuodettuja julkkisten alastonkuvia, mutta veikkaan että ne ovat näitä perinteisiä kotona otettuja, kuvanlaadultaan huonoja ns. perunalla kuvattuja pikselimössöjä. Niiden katselu ei siis tyydytä mitään sen kummempaa esteettistä tarvetta, vaan ennemmin tirkistelyn tarpeen. Se miksi jotkut näille kuville niiden oletetusta huonosta laadusta huolimatta masturboivat (eli fäppäävät, hence The fappening) liittyy juurikin siihen haluun häpäistä ja halventaa näitä julkkisnaisia. Koska jotkut ihmiset on vaan kieroja silleen. Internet kun  on kuitenkin jo valmiiksi täynnä hyvällä kuvanlaadulla julkaistuja, ammattimaisia eroottisia valokuvia, jopa julkkiksista.

 

Että tällästä viimeaikoina internetissä. Viimeaikoina olen keskustellut eri yhteyksissä netissä naisten kokemista uhista ja niiden vähättelystä. Näiden tapausten perusteella vaikuttaisi ainakin että jos olet nainen niin et saa 1. julkaista peliä, 2. pettää kumppaniasi tai se on koko internetin asia, 3.kritisoida pelejä edes rakentavassa hengessä hyvin perustelluin argumentein ja 4.ottaa alastonkuvia itsestäsi jos olet julkkis, vaikka et edes jakaisi niitä (tietoisesti) kenenkään kanssa.

Vihonviimeiseksi teesikseni jätän tämän: toisten naisten seksielämä ja vartalo ei kuulu sinulle, ja eivät ole asia mitä sinulla on oikeus kommentoida ja arvottaa. Varsinkaan silloin kun se tapahtuu kuvien kautta, jotka ovat jaettu internetissä epäreilulla tavalla ja ilman kuvassa olevan ihmisen suostumusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (185 kommenttia)

Niko Sillanpää

On kyllä *erkeleen hyvä kysymys, miksi kukaan milloinkaan ja missään tilanteessa laittaisi alastonkuvia itsestään pilvipalveluun, johon on julkiseen verkkoon auki oleva rajapinta. Siis jos haluaa olla varma, että ne eivät tule julki.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

No, sitä tuskin on markkinoitu epäluotettavana tapana säilöä hyvin hekilökohtaista dataa. Suurimmalla osallahan amerikkalaisista, varsinkin rikkaista, on applen laitteet käytössä, ja eikös modernit koneet muutenkin nykyisin haluaisi tallentaa aina nimenomaan pilveen?

Applen anteensipyyntöä odotellessa..

Niko Sillanpää

No eipä peruskuvajakopalvelut mitään vahvaa autentikointia ja salaustakaan lupaa. Ja todennäköinen tapahan noissa murroissa on ollut heikon salasanan murtaminen tai social engineering.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Itse olen sen verran paranoidi etten laita pilvipalveluun yhtään mitään olennaista, mutta tämä nyt on sivuseikka.

Olennainen seikka on se, että rikos on tapahtunut, eikä siihen rikokseen ole muita syyllisiä kuin rikolliset itse, kaikkein vähiten uhri.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Täydennyksenä siis tieto, että nämä kuvat eivät olleet tietokoneelta pilvipalveluun tallennettuja, vaan lähetetty iphonella, jolloin puhelin automaattisesti tallensi näitä kuvia pilvipalveluunsa.
Se onkin enemmän loogista, että alastonkuvia lähetellään puhelimella toisella, kuin että niitä tallennetaan pyötäkoneella pilvipalveluun tietoisesti.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi

Saara, kannattaa muistaa se, että myös jotkut feministit, kuten vaikkapa Anne Moilanen, kiihottavat naisia väkivaltaan tasa-arvon edistämisestä kiinnostuneita miesaktivisteja vastaan. Myös systemaattista pyrkimystä miesaktivistien julkiseen häpäisemiseen ilmenee feministipiireissä: Esimerkiksi Ruotsin keskeinen isien oikeuksia pulolustava miesaktivisti joutui lopettamaan toimintansa feministien masinoiman vihakampanjan seurauksena.

Feministien miehiin kohdistamat vihakampanjat eivät ole mitenkään vaarattomia: Valerie Solanas ampui Andy Warholin - ja hankki teolla itselleen paljon lisää kannattajia. Moilasen lanseeraama vihakampanja pyssyllä osoittavinen naisineen ei myöskään ole mikään pikku juttu, koska vastaavanlainen vihakampanja johti USA:ssa konkreettiseen ampumatapaukseen.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Missähän Moilainen on kehoittanut ketään väkivaltaan?

Miksi emme ole nähneet netissä uutisia miesasia-aktivistien uhkailusta? Kenties feministien salaliitto hallitsee tiedotusvälineitä? Tai sitten sitä ei vaan juurikaan satu, ainakaan tälläisessä mittakaavassa?

Warhol kuoli 22. helmikuuta 1987 New Yorkissa sappileikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin. http://fi.wikipedia.org/wiki/Andy_Warhol#Kuolema

Käyttäjän vivelu kuva
Ville Lukka

Moilasella oli Ylen radiossa ohjelma "Tulta munille". Ohjelmasta alle puolet oli epäsuoraa uhkailua, loput sitä tavallista panettelua ja vähättelyä. Oli feminismin synkkä hetki se.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

"Valerie Jean Solanas (April 9, 1936 – April 25, 1988) was an American radical feminist writer who is best known for her attempted murder of artist Andy Warhol." Wikipediasta eka linkki kun googlaa Jean Solanasin. Pasi tosin sanoi ampui, eikä tappoi.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #16

Siltikin se jäi yritykseksi. En tiedä tarkalleen miten tapaus meni, että ammuttiinko siellä loppujen lopuksi yhtään mitään, mutta ainakaan mikään luoti ei Warholiin osunut.

Sami Ryhänen Vastaus kommenttiin #17

Samaiselta Wikipediasivulta; "Warholin elokuvissakin esiintynyt mutta tälle katkeroitunut radikaalifeministi Valerie Solanas ampui 3. kesäkuuta 1968 Factoryssa Warholia ja kahta muuta paikalla ollutta. Warhol selvisi täpärästi hengissä ja toipui vähitellen, mutta hänen täytyi kuitenkin käyttää tukiliiviä koko loppuelämänsä. Solanas ei katunut tekoaan vaan jatkoi Warholin uhkailemista myöhemminkin."

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #27

Solanas myös kärsi psykopatiasta.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #89

Taitaa olla edellytys feministiksi.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #79

Saahan sitä kuka vaan tehdä mistä vaan selvistyspyynnön. Ei tainnu keissi edetä selvityspyyntöä pidemmälle?

Minna Eerolainen

Hyvä Saara kun jaksat vastailla näille "miesaktivisteille"..mulla menis hermot:D Kumma juttu kun tota Solanasta vedetään aina esiin, tuosta on lähemmäs 50 vuotta! Eikö löydy muita esimerkkejä kuin tätä väsynyttä maskulinistien jorinaa a la Laasanen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jos tarkoitat "Ruotsin keskeisellä isien oikeuksia puolustavalla miesaktivistilla" Pär Strömiä, niin suurin syy hänelle lopettaa aktivismi oli turhautuminen omien argumenttiensa ohuuteen - pelkkää MRA-propagandaa toistamalla ei kovinkaan kestävää keskusteluyhteyttä rakenneta etenkään Ruotsin kaltaisessa valtiossa, jossa tasa-arvomyönteisyys on laajaa (noin puolet Ruotsin väestöstä ilmoittautuu suoraan feministeiksi Sifo:n kyselyn mukaan)

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Sinun argumenttiesi taso ei kovasti yllä edes haukkumasi Pär Strömin tasolle. Puhuessasi "tangenteista pinnoista, dikotoimioista ja segregaatiosta" ihmettelen miten edes itse kykenet ymmärtämään sitä viidakkoa jota luot käsitteillä, jotka kuvasta vain sitä ettet kykene kuvailemaan asiaa normaalein sanoin vaan käytät kieltä jota tuskin edes itse ymmärrät. Vai huomasitko kuinka moni juuri kiinnitti tangetti lausumaasi huomiota vähän aikaa sitten kirjoittamassasi blogissa?

Juuri haukkumalla MRA-propagandaa osoitat kuinka tiukasti olet itse sisäistänyt Feministi-propagandan. Epäillyttää pahasti todellinen kyvykkyytesi omaa pohdiskelevaan ajatteluun, kun pitää toimia kuin copy-paste kone feministeille.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi

Saara, minusta vastauksesi kertoo rivien välissä aika paljon: Et tuomitse uhkailuja etkä vihakampanjoita silloin, kun ne ovat feministien toteuttamia.

Osaatko kertoa, miksi lähdet mieluummin kiistämis- ja selittelylinjalle kuin että tuomitsisit kaikenlaisen tappouhkailun ja vihanlietsonnan?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Sä yrität vaihtaa aiheutta miesten kokemaan uhkailuun, ja sitä en hyväksy. Pitäisi edes kerran saada puhua naisten kokemasta uhkailusta ilman, että joku miesasiamies on vaihtamassa aihetta.

Mä olen aika monta kertaa blogissani kirjoittanut, että en hyväksy väkivaltaa muuta kuin itsepuolustuskeinona, ja silloinkin vain jos muut keinot (kuten pakeneminen tai avun pyytäminen) eivät ole mahdollisia. Enkä hyväksy myöskään väkivalla uhkailua missään tilanteessa. Ajattelin, että tämä on sen verran itsestäänselvyys, että sitä ei tarvitse erikseen kirjoittaa.

Miksi itse lähdet "kyllä miehiäkin uhkaillaan"-linjalle heti?

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi

Hei! Päätetään keskustelu siihen yhteiseen toteamukseen, että emme missään tapauksessa hyväksy väkivaltaan yllyttämistä emmekä mitään systemaattisia vihanlietsontakampanjoita - olipa kohteena sitten feministi tai miesaktivisti!

Jouni Nordman

Kun katseli videon, siitä hyvin feministinen ajatus pohjainen, jossa ei ole muuta ajatus ulottuvuutta kuin tuomitseminen, joka on yleisin tapa feministeillä asioita käsitellä. Eli jos videon tekijä olisi pukeutunut kysymyksiin, miksi pelit ovat tämän kaltasia, niin vastaus on sama miksikin tilat ovat auki, eli pelien halutaan olevan mahdollisimman realistisia. Sillä se miten naisia esim. Kiinassa käsitellään, jossa tyttö vauvat suoraan vessanpönttöön heitetään tai Vasemmiston palaamista Muslimi maista, joissa naisten kivitystuomiot ovat arkipäivää. Niin pelit oikeesti antavat kuvan miten huonosti naisia kohdellaan länsimaissa, mutta ovat vielä pitkällä siitä miten julmasti heitä kohdellaan kokonaisuudessa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #84

Musta on ihan hauska, että vedotaan realismiin kun samaisissa peleissä on sitten jotain lohikäärmeitä ja taikavoimia ja muuta tosi epärealistista.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #91

No, ne tulee taas fantasian puolelta, joka puuttuu kokonaan feministien ajatus maailmasta, sillä se on harmaa ilman sävy eroja. Joka perustuu valittamisen ja siihen että vain heidän näkemyksensä suvaita. Sillä feminismi ei löydä mitään hyvää miehistä, vaan katsovat nämä toisenkin ihmisiksi.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #114

Pelit ei ole mitenkään yhteiskunnasta irrallisia, niissä toistuu samat ilmiöt mitä yhteiskunnassa ylipäätään. Niitä ei valmisteta tyhjiössä.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #118

Pelit eivät, mutta feminismi kyllä. Sillä se ei kestä luonnontieteellisen, eikä maskuliisista kritiikkiä, joka tekee feminismintä arvotyhjiössä olevan.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #136

Ei mikään ihmisten luoma voi olla tehty arvotyhjiössä, sellaista ei ole olemassakaan. Ja ihan hyvinhän se on kritiikin kestänyt, vai mistä toisin arvelit?

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #138

No, feministit kestävät tyypillisestä tavalla kritiikin, eli eristäytymällä saman henkisten seuraan, josta sitten voidaan vapaasti saada itse tuntoa että kaikki ovat samaa mieltä, kun ensin rajoitetaan niitä joita kuunnellaan.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #232

Samanhenkisten seura on kieltämättä ihan tervetullutta, kiva olla jossain paikassa missä ei kokoajan kyseenalaisteta ja joku on joskus samaa mieltäkin, eikä tarvitse selittää aina ensimmäisenä, että feminismi ei tarkoita että olen miesvihaajalesbo.

Mutta esimerkiksi minun tänne kirjoittamiseni on sitä samanmielisten kuplasta irrottautumista. Ja minusta on tärkeää puhua tärkeistä asiosta myös niille, jotka eivät ole lähtökohtaisesti todennäköisesti kanssani samaa mieltä.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi

Moilanen laati Tulvaan artikkelin ja kansikuvatekstin "Jo riittää miesaktivismi!" ja laittoi Tulva-lehden kansikuvaan naisen, joka osoittaa lukijaa pyssyllä. Tämä vastaavanlainen pyssyllä katsojaa osoittavaan kuvaan perustuva vaalikampanjointi aiheutti USA:ssa tilanteen, jossa eräs Sarah Palinin kannattaja ampui demokraattista kansanedustajaa. Ei siis voida väittää, että pyssyllä katsojaa osoittavat kuvat olisivat jotenkin hauskaa ja harmitonta huumoria!

Väkivaltaan epäsuorasti kannustamisen lisäksi Moilanen myös levitti omaa vihanlietsontamateriaaliaan kaikkiin Suomen tiedotusvälineisiin. Tämän vihakampanjan kohteena oli neljä suomalaista miesaktivistia jotka pyrittiin leimaamaan "miehiksi menneisyydestä" - mikä on totaalisen epäosuva leima henkilöille, jotka kuuluvat yhdistyksiin, jotka vastustavat seksismiä ja jotka pyrkivät tasa-arvon edistämiseen sekä sukupuolisyrjinnän poistamiseen.

Oletko sitä mieltä, että feministien harjoittamia vihakampanjoita tai väkivaltaan lietsomista ei ole olemassa, jos vaikkapa Hesari ei uutisoi siitä? Mitä mieltä olet tapauksesta, jossa joukko feministejä hakkasi Ruotsissa seksiklubin asiakkaita pesäpallomailoilla? Eikö tätä tapausta koskaan tapahtunut, koska Hesari ei kertonut siitä?

Mielestäni ainoa oikea reaktio vihan ja väkivallan lietsontaa sekä tappouhkauksia kohtaan on täydellinen irtisanoutuminen niistä - myös silloin, jos vihanlietsontaan tai tappouhkauksiin on syyllistynyt joku omiin aatesisariin tai -veljiin kuuluva taho.

P.S. Itse en siis hyväksy minkäänlaista vihanlietsontaa enkä väkivaltaan yllyttämistä, olipa väkivaltaan yllyttämisen kohteena sitten feministi tai miesaktivisti.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Jos miesaktivismi on tätä mitä sinä tässä nyt harrastat, eli aiheen vaihtamista naisten kokemista ongelmista miesten ongelmiin, ja yleistä feminismin/feministien haukkumista, niin saa riittää munkin puolesta.

Suomessa olisi tarvetta ihan oikealle miesasia-aktivismille. Miksi kaikki miesasia-aktivistit keskittyvät oikeiden ongelmien sijaan feminismin ja feministien haukkumiseen? Ei se voi mennä niin, että feminismin tehtävä on hoitaa kaikki miestenkin ongelmat, niin miesasia-aktivistit voivat keskittyä feministien lokaamiseen.

Kuva jossa naisella on ase kädessä on siis konkreettisin esimerkki mitä keksit feministien väkivaltaisuudesta. Ei oo kauheen vahva keissi nyt.
Enkä mä nyt oo ihan vakuuttunut tästä syy ja seuraus-suhteesta että joku näkee kuvan missä joku pitää asetta ja sen takia sitten päätyy jonkun ampumaan.
Haluat varmaan tällä samalla logiikalla kieltää kaikki pelit, elokuvat, sarjat, sarjakuvat ja ylipäätään kuvat missä ammutaan ja/tai näkyy ase?

Ja haluatko nyt oikeasti verrata tätä "väkivaltaan epäsuorasti kannustamista" (joka siis tapahtuu kuvalla jossa joku osoittaa aseella) ihan konkreettisiin tappo-uhkauksiin?

Ja voi mikä kamala loukkaus tuo "mies menneisyydestä" Kai asianomaiset tekivät kunnianloukkaussyytteet? /sarkasmi

"Oletko sitä mieltä, että feministien harjoittamia vihakampanjoita tai väkivaltaan lietsomista ei ole olemassa, jos vaikkapa Hesari ei uutisoi siitä? " Koska mikään tiedotusväline ei niistä uutisoi, niin eivät ne selkeästi kauhean laaja ja yleinen ilmiö ole.

Minun ei tarvitse irtisanoutua mistään mitä joku muu ihminen jossain muualla on tehnyt. Feminismi ei ole mikään virallinen järjestö ja feministiksi itseään saa kutsua kuka vaan, sellainenkin ihminen kenen aatteet ja toimintatavat eroavat kovasti omistani.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Saara Huttunen: - "Minun ei tarvitse irtisanoutua mistään mitä joku muu ihminen jossain muualla on tehnyt"

Ei tietenkään tarvitse, mutta mikäli haluat asiaasi edistää, niin se voisi olla järkevää. Nykyisellä asenteellasi teet käsittääkseni lähinnä haittaa tasa-arvolle.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #56

No ompas mut tekemättäjättämiselle taas oletettu laajat vaikutukset.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi

Järjestäytyneiden miesaktivistien toiminnasta 95% tapahtuu järjestöissä sekä Miesjärjestöjen keskusliiton kautta. Nettikirjoittelu on vähäisessä roolissa. Miesaktivistit eivät siis tuhlaa kaikkea aikaansa "feministien kritisoimiseen".

Oletko sitä mieltä, että feministejä ei saisi kritisoida? On kuitenkin huomattava, että feministit ovat tasa-arvopolitiikan vallankäyttäjiä ja miesaktivistit ovat "maan rakoon painettu vähemmistö". Esimerkiksi R.W. Connel on YK:lle laatimassaan raportissa vaatinut miesaktivistien vaientamista. Moilanen myös vaatii miesaktivistien vaientamista. Tämä linja on toteutunut niin onnistuneesti, että esimerkiksi Euroopan sukupuolentutkimuksen instituutti EIGE ei suostu omilla foorumeillaan käymään asiantuntijakeskusteluja miesten ongelmista (keskustelunaiheet sensuroidaan etukäteen ja esimerkiksi asevelvollisuudesta ei saa keskustella sukupuolten välisen tasa-arvon näkökulmasta).

Eikö ole aika selvää, että tällaisessa tilanteessa miesaktivistit hieman turhautuvat ja kynnys feministien kritisoimiseen alenee? Saksassa miesaktivisteihin kohdistuva voimakas sensuuri on johtanut siihen, että miesaktivistit ovat ruvenneet etsimään liittolaista natsistisesta uusoikeistosta. Eikö olisi parempi niin, että Suomessa miesaktivistit saisivat ihan vapaasti puhua itseään kiinnostavista aiheista - ja omista tunteistaan - ilman feminististä ennakkosensuuria? Eikö olisi ihan hyvä juttu, jos "feminismiä eli sukupuolten tasa-arvoa" kannattavat miesaktivistit saisivat osallistua feminismiä koskeviin keskusteluihin?

Feminismin ongelmana on kyvyttömyys sietää kritiikkiä sekä pyrkimys kaiken kritiikin vaimentamiseen. Sen tietysti ymmärrän, että typerä kritiikki harmittaa ja ärsyttää, mutta entä osuva kritiikki? Pitäisikö sekin vaimentaa pois ihan vain PR-mielessä - jotta miesaktivisteista ei välittyisi liian kielteinen kuva?

Lisäksi kannattaa ajatella, että niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa: Jos feministit käyttävät paljon energiaa miesaktivistien kritisoimiseen, niin eikö ole luonnollista, että miesaktivistitkaan eivät niin kovin myönteisesti suhtaudu kaikkiin feminismin piirissä esitettyihin ajatuksiin?

Osaatko keksiä mitään hyviä teitä ulos tästä kritiikin ja viholliskuvien rakentelun noidankehästä?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Mutta miksi ihmeessä nämä järjesöissä toimivat (ja niissä ilmeisesti ihan oikeita miesten ongelmia käsittelevät) miesasia-aktivistit sitten netissä lokaavat feministejä? Eikö olisi parempi jättää kokonaan sellainen toisten lokaaminen ja keskittyä niihin ajamiinsa asioihin, itsensä ja koko jäårjestön maineen vuoksi?

Feministejä saa kritisoida, mutta kannattaa ennen sitä miettiä että onko ylipäätään niin paljon tietoa feminismistä että on mahdollista kritisoida ihan aiheesta. Asiallinen, rakentavassa hengessä esitetty kritiikki on aina tervetullutta. Lokaaminen, mustamaalaaminen ja näiden verhoaminen "uteliaisuuteen", vaikka oikeasti on jo lyönyt kantansa lukkoon, on vaan rasittavaa ja turhaa.

Kerro hei lisää kuinka valkoihoiset heteromiehet on maan rakoon painettu vähemmistö. (No älä oikeesti, tää oli sarkasmia)

Painotan vielä pointtiani: Asiallinen keskustelu miesten (tasa-arvo-)ongelmista on tervetullutta. Miesasia-aktivismiksi naamioitua feminismimustamaalaus sen sijaan ei ole. Ja se on tosiaan tervetullutta ihan omaan keskusteluunsa, ei niin, että sillä täytetään naisten ongelmista kertovien tekstien kommenttiosiot, vähän niinkun täällä nyt _taas_ on käynyt.

Ihan oikeesti, kirjoita oma postaus aiheesta.

"...Jos feministit käyttävät paljon energiaa miesaktivistien kritisoimiseen" Feministit eivät käytä. Itse olen aiheesta yhden bloggauksen kirjoittanut http://saarahuttunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1265... (tämä on siis yksi kymmenistä bloggauksista mitä olen kirjoittanut) ja ainut teksti mitä olen nähnyt edes aiheesta.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi

Saara, on huomattava, että feminismi ja miesaktivismi molemmat ovat hyvin heterogeenisia liikkeitä. Molemmista löytyy änkyräradikaaleja, jotka kirjoittavat hyvin provosoivalla tavalla - tavalla, joka voidaan tulkita misogyniaksi tai misandriaksi (miesvihamielisyydeksi).

Tällaisissa tilanteissa jokaisen miesaktivistin on hyväksyttävä se, että heitä pyydetään vähän väliä irtisanoutumaan jonkun muun miesaktivistin lausunnoista. Vaikkapa minua on pyydetty irtisanoutumaan siitä ajatuksesta, että "seksin saaminen olisi yksi miesten perusoikeuksista".

Vastaavalla tavalla toivon, että sinulla riittäisi kärsivällisyyttä ja sitkeyttä irtisanoutua kaikista niistä "synneistä", jotka ovat jonkun radikaalin tai hieman eriskummallisesti ajattelevan feministin tekosia. Jos vaikkapa Sheila Jeffries on sitä mieltä, että "naisten täytyisi pidättäytyä sukupuoliyhteydestä miesten eli vihollisten kanssa" niin sinä saatat silloin tällöin joutua irtisanoutumaan tämänkaltaisista ajatuksista - ihan vain täsmentääksesi joillekin miesaktivisteille tai antifeministeille, että sinun feminismisi ei ole senlaatuista sorttia.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Voin sanoa jo valmiiksi, että mulla ei todellakaan tule olemaan riittävästi aikaa saati muita tarvittavia resursseja irtisanoutumaan kaikesta mahdollisesta mitä joku feministiksi itseään kutsuva tai feministiksi tulkittu ihminen on tehnyt.

Varsinkaan kun en koe itse olevani radikaalifeministi (olen ajatuksiltani ja varsinkin toimintatavoiltani hyvin maltillinen feministi), en koe tarpeelliseksi irtisanoutua radikaalifeministien toiminnasta.

Mä en myöskään ole mikään valtakunnan virallinen feministi, johon otetaan yhteyttä virallisesti aina kun tarvitaan Feministin Lausunto, enkä ole ikinä sellaiseksi pyrkinyt.

Mä olen herranjestas ihan tavallinen ihminen, kaikinpuolin rivikansalainen, joka nyt vaan sattuu kirjoittamaan mielipiteitään nettiin. En ole tietääkseni vastuussa kenenkään muun tekemisistä kuin omistani.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi

Saara, minullakaan ei ole aikaa irtisanoutua kaikesta, mitä Henry Laasanen tänne nettiin bloggaa. Koska minulla ja miesjärjestöillä ei ole tähän tarpeeksi aikaa, monet kaltaisesi feministit tekevät Laasasen perusteella yleistyksiä siitä, mitä se miesaktivismi oikein on - ja sen jälkeen suureen ääneen julistavat, että "miesaktivistit haluaisivat vaan taata seksiä kaikille miehille" ja että "miesaktivistit vain keskittyvät kritisoimaan feministejä".

Lisäksi kritisoit miesaktivisteja siitä, etteivät he tunne feminismiä tarpeeksi hyvin kritisoidakseen feministejä - mutta silti sinä aivan surutta kritisoit miesaktivisteja, vaikka et tiedäkään miesaktivistien toiminnasta ja tavoitteista juuri mitään.

Maailmasta tulee parempi paikka, kun alamme vaatia itseltämme sitä, mitä olemme tottuneet vaatimaan muilta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #32

Se on todellakin sääli, että miesaktivismi assosioituu julkisuudessa hyvin pitkälti offensiivisempien provokaattoreiden/kärjistäjien julkitulojen kautta - pitkäjänteistä työtä arjessa tekevien järjestöaktiivien ääni ja tavotteet jäävät siinä pelissä näkymättömiin.

Esimerkiksi Miessakkien ideologiaa ja pragmaattista työtä ei juurikaan tunneta eikä myöskään tueta riittävästi yhteiskunnan taholta ...

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #32

"Maailmasta tulee parempi paikka, kun alamme vaatia itseltämme sitä, mitä olemme tottuneet vaatimaan muilta."

-Tuo on hyvä!

Vaan entäs sitten kun jo tekee niin, jos on koko ikänsä vaatinut itseltään enemmän ja moralisoi sitten muita, jotka ei niin tee? Eihän keskustelua voida kieltää.

Se että nyt on huono aika olla nainen, on tietenkin synonyymi sille että on huono aika olla myös mies. Kaikki naisiin kohdistuva eriarvoistaminen, syrjintä, väkivalta, väkivallalla uhkailu vaikeuttaa suoraan myös miehiä, myös lapsia, myös kaikkia.

Ei ole olemassa tasa-arvoisuutta parempaa olotilaa. Vain silloin kun kaikki ovat suojassa väkivallalta, kaikki voivat paremmin.

Miesasialiikkeen suurin ongelma on miesten välinen väkivalta, se naisista tappeleminen ja rajojen kuseskelu, joka juontaa juurensa esihistoriastamme.

Terveeksi heteroksi ei voi mies itseään väittää jos käy naisen päälle ties millä tekosyyllä. Itsepuolustus on ainoa pätevä syy ylipäätään väkivaltaan. Nainekin voi seota. Ei naisena olemiseen sisälly ylimääräisiä velvollisuuksia.

Naiset on takuulla ikiajat huolehtineet miesten oikeuksista passaten siippojaan, synnyttäen jälkeläiset, hoivaten ja huoltaen, huusholleeraten ja antaen miehille aikaa tehdä politiikkaa. Jos se johtaa siihen että miehet käyttääkin väärin saamaansa vastuuta ryhtyen sovinisteiksi, se on tasan heidän oma valintansa ja selvitettävää.

Ilman uskonnollisia hörhöilyjä tasa-arvosta ei tarvitsisi varmaan edes keskutsella mutta metkasti sillä mätkitään yhä nykyään vaikka ei pitäisi. Porno on yksi uskonnollinen määreistä. Terveelle normaalille ihmiselle riittää eroottisuus ja seksuaalisuus, mutta seksin kaupallistuminen tarvitsee pornonsa ja pornon suurkuluttajat.

Ihmisellä pitää olla periaatteellinen oikeus kulkea vaikka kadulla alasti ilman että kenelläkään on oikeutta kajota häneen, huudella ruokottomuuksia, uhkailla väkivallalla saati käyttäytyä väkivaltaisesti.

Vain puolustautumiseen tarvittava väkivalta on oikeutettua tasa-arvossa ja ilman tasa-arvoa väkivalta muuttuu mielivallaksi ketä tahansa kohtaan.

Tää on niin moneen kertaan vatvottu juttu että omituista miten tätä pitää yhä toistella.

Alastonvalokuvat itsestä?
Totta helvetissä ittestään saa ottaa semmosia kuvia kuin haluaa.

Itselläni on digikamera, jolta talletan kuvat koneelleni. Joukossa on myös puutarhakemuista otettuja kuvia paljussa, kylpyammeesta pihalla kun nikkaroitiin kerran telttasauna maalla. Mitä se kelleen kuuluu olenko omissa kuvissani pukeutunut vai peräti omaksi tai seurani huvitukseksi vaikka harrastanut eroottista valokuvaamista?

Olen joskus opiskeluaikoina tehnyt alastonmallihommia ihan ansiotyönä. Kroppaani on ikuistettu hiilellä, lyijykynillä, väriliiduilla kahden lukukauden verran ja sekään ei kuulu kelleen. Eipä tosin ole niin pöljää vielä vastaan tullut kuka ois leuhottanut niitten takia.

Nykyään olen liikuntarajoitteinen, lihonnut ja mummoutunut olemukseltani, mutta nuoruuskuvista vois ilkeämieliset huoritella ja haastaa jos hölmöyttä piisais. Eipä ole onneks osunut kohdalle.

Se että Läntisellä pallonpuoliskolla teollisteknistyneessä kulttuurissa, peruskoulutuksen, tasa-arvon, liberalismin yms. vallitessa yhä kantaväestön keskuudessa törmää ilmiöön: naisiin kohdistunut väkivallan uhka sukupuolen vuoksi, se kertoo vain siitä ettei kannettu vesi kaivossa pysy.

Empatiakyvyttömyys, väkivaltaisuus, ymmärtämättömyys, alhainen äo, ties mitkä mielenterveyshäiriöt, harhaisuus, ne ei ole ominaisuuksia joista poisoppis kouluttautuessa.

Jonkinlaisen kaavan vois tehdä niin että..

Empatiakyvyttömyys johtaa itsekeskeisyyteen, joka voi johtaa itsekkyyteen, joka voi johtaa kyvyttömyyteen arvostaa muita. Sitten vielä niin, että se empatiakyvyttömyys voi heijastua kokijaan itseenkin epävarmuutena kun ei pysty peilaamaan itseään muihin.

En tunne mekanismia. Ehkä ei edes ole yhtä ainoaa oikeaa mekanismia, mutta empatia on se mihin rakentuu ihmisen sosiaaliset kokemukset.

Jos ihminen ei kykene samaistumaan toisen tuskaan, mutta voi hyvinkin pikkumaisesti loukkaantua itseensä kohdistuneesta, vaikka vain vihjauksesta luullen että häntä yritettiin loukata, kyse on vakavasta ongelmasta.

Autisminkirjon ongelmat tunnen parhaiten ja meikäläisillähän niitä itsekeskeisyysongelmia esiintyy paljon, mutta eri asia on sitten se, johtuuko se empatiakyvyttömyydestä, vai autisminkirjo-oireista, sosiaalisesta ahdistuksesta tjms.

Aika hataralla pohjalla on yhä neurologitkin, mutta paljon on myös löytynyt uutta tietoa, eikä ole pakko elää kivikautisten, saati raamatullisten hölynpölyoppien mukaan.

Aikuistenoikeesti ei ole kaikkivaltiasta jolla vois olla siitin saati napa. Mitä jumala sukupuolielimillä tekee? Miks nainen olis muka jotenkin halvempi? Joku apulainen tai viihdyke. Pyh!

Vanha nainen voi olla kova ämmä siinä kuin vanhemmat äijätkin ja nuorena neidoilla ja nuorukaisilla on oikeutensa olla nuoria ja viattomia, myös koskemattomia jos itse tahtovat.

Köyhyys, tuloerojen kasvu, se ei tietenkään ole tasa-arvohakuisen kulttuurin hyvää.

Uudestaan tämä: "Empatiakyvyttömyys johtaa itsekeskeisyyteen, joka voi johtaa itsekkyyteen, joka voi johtaa kyvyttömyyteen arvostaa muita. Sitten vielä niin, että se empatiakyvyttömyys voi heijastua kokijaan itseenkin epävarmuutena kun ei pysty peilaamaan itseään muihin." = tarve hallita muita ettei muut vahingoita itseä. Tai sitten = ahneutta, muista piittaamattomuutta, muiden halveksuntaa jos eivät ole niinkuin empatiakyvytön.

Järjetöntä kuvitella että ihmiskunta vois olla joku keskenään samassa sarjassa kilpailevien joukko. Ken niin ajattelee niin eipä ole kummoista filosofiaa.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi

Saara, olen lukenut kymmeniä sukupuolentutkimuksen oppikirjoja ja selannut satoja naistutkimuksen alan kirjoja. Luulisin tietäväni feminismistä selvästi enemmän kuin suomalaiset feministit keskimäärin.

Ehdotit, että kirjoittaisin omia blogeja, ja etten tulisi johtamaan keskustelua väärään suuntaan täällä sinun blogissasi. Olen viimeisten parin vuoden aikana kirjoittanut useita postauksia tänne Puheenvuoroon, etkä ole kertaakaan kommentoinut niitä. Saan yleensä vaan suuren joukon kommentteja erilaisilta miehiltä ja miesaktivisteilta.

Jos siis haluan käydä keskustelua feministin kanssa miesnäkökulmasta, miesten ongelmista tai feminismin ongelmakohdista, ainoa mahdollisuuteni näyttää olevan se, että kommentoin jonkun feministin blogia.

Mitä mieltä olet - suostuisitko kenties osallistumaan keskusteluun minun blogissani, jos kirjoitan miesten ongelmia koskevan kirjoituksen - vai täytyykö minun etsiytyä tänne, jotta voin keskustella kanssasi?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Onko mulla velvollisuus kommentoida sun blogeja?

Sun blogeihin en ole hirveämmin törmännyt, mutta esimerkiksi Laasasen blogeihin en kommentoi mainitsemasi seikan vuoksi. Niissä kommentoi vain Laasasen kanssa samaa mieltä olevat, joten siellä saa hirvittävästi asiattomia kommentteja jos sinne menee kirjoittamaan eri mieltä oleva.

Ihan asiallisesti, oletko ajatellut, että se miksi feministit eivät halua keskustella kanssasi feminististä saattaisi johtua tyylistäsi kirjoittaa? Tässä mäkin olen saanut sellaisen vaikutelman, että sulla on jo valmiiksi lukkoon lyöty mielipide mitä et aio muuttaa riippumatta siitä mitä minä kirjoitan. Sellainen lähtötilanne ei innosta keskusteluun.

En ihan oikeasti voi luvata mitään. Kommentoin jos tulee mieleen jotain kommentoitavaa.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi

Saara, sinulla ei ole velvollisuutta kommentoida minun blogejani - ja minulla ei ole velvollisuutta pysyä poissa sinun blogistasi.

Kirjoitustyylejä on monenlaisia. Itse olen tottunut tiukkaan argumentointiin ja minua hämmentää se, että feministisillä foorumeilla omiin argumentteihini ja analyyseihini ei vastata argumenteilla ja analyyseilla vaan aggressiolla ja puutaheinää-kommenteilla tyyliin "Töttöröö" tai "Mee jo nukkumaan".

Minusta on hieman kohtuutonta arvailla ja vaistota jostain rivien välistä se, mitä mieltä keskustelukumppani on. Eikö olisi parempi lähteä siitä oletuksesta, että toinen osapuoli aidosti pyrkii sukupuolten väliseen tasa-arvoon ja kaikkinaiseen sukupuolisyrjinnän poistamiseen - mutta on vain jostain kumman syystä lähes kaikissa yksityiskohtakysymyksissä eri mieltä?

Itse ainakin oletan, että olet fiksu ja aatteellinen tasa-arvon kannattaja - ja siksi minusta onkin käsittämätöntä, että tunnut olevan tasa-arvoon liittyvistä asioista niin eri mieltä kuin minä.

Itseäni tällainen paradoksi kiusaa ja kiehtoo. Miten voi olla mahdollista, että feministit aivan aidosti ja rehellisesti pyrkivät tasa-arvoon, mutta silti sanoa töksäyttävät kaiken sillä tavoin, että se kuulostaa miesvihamieliseltä, kovasydämiseltä ja/tai itsekkään etujärjestömäiseltä naisten etujen ajamiselta?

P.S. Kiitos, että olet sallinut tässä ketjussa poikkeamisen blogikirjoituksesi pääotsikosta - ja pahoittelut, että naisten ongelmat eivät ole saaneet tarpeeksi huomiota!

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #36

Kellään muullakaan ei ole velvollisuutta vastailla sulle. Ehkä voisit miettiä onko omassa lähestymistavassasi jotain sellaista mikä ei innosta keskustelijoita käymään tiukkaa argumentointia. Tai kenties ongelma on paikoissa joissa yrität käydä keskustelua?

Itsehän tuossa muutama kommentti aiemmin arvailin minun kommenttini rivienvälistä väkivaltasympatioita.

En rehellisesti ymmärrä mikä esimerkiksi tässä kirjoituksessani olisi töksähtävää, kovasydämistä, omaa etua ajavaa tms. Ja toisaalta, en ole vastuussa toisten kirjoituksista. Ja toisaalta, en ole huomannut tälläistä muutenkaan hirveämmin feministisessä keskustelussa.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi Vastaus kommenttiin #41

Hei, ei kenelläkään tietenkään ole velvollisuutta vastailla minulle! Mutta toisaalta, voisi odottaa, että ne jotka vastailevat, vastaavat analyyttisesti argumentoiden sekä henkilöön käyviä hyökkäyksiä ja olkinukkeargumentteja välttäen.

En syyttänyt sinua väkivaltasympatioista. Jäin vain jotenkin kaipaamaan sitä, että olisit selkeämmin irtisanoutunut nettiuhkailuista sekä henkilöihin kohdistuvasta mustamaalaamisesta - olipa teon kohde sitten mies tai nainen.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #48

"vastaavat analyyttisesti argumentoiden sekä henkilöön käyviä hyökkäyksiä ja olkinukkeargumentteja välttäen." Samaa toivon sieltäkin.

Mä olen nettiuhkailussa itsekin ollut uhri. Ei tullut mieleenkään, että mun ois jotenkin tekijänä siitä pitänyt irtisanoutua.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Olisi kiinnostavaa saada Huttuselta kommentti esimerkiksi tähän Malmin artikkeliin: http://pasimalmi1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/174699-...

Janne Hilden

Eivät ne alastonkuvat mitään pikselimössöä ole, koska iPhonella ja iPadilla saa ihan tarkkaa jälkeä aikaiseksi.
Kyse ei ole jonkun paparazzin otoksista sadan metrin päästä puskan suojasta napsituista.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Tuskin ihan missä vaan valaistuksessa. Ja salamalla otetut kuvat on aika kammottavia.

Janne Hilden

Viimeisin adjektiivi jolla kuvia luonnehtisin, on kammottava :)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #39

Tarkoitukseni oli sanoa, että salamalla otetut kuvat ovat *aina kammottavia. Kyseisiä kuvia en ole nähnyt eikä suuremmin edes kiinnosta, koska tiedän että niissä ei mitään kauhean yllättävää olisi. Huonolaatuisia kuvia, jotka todistaa, että julkkisnaisillakin on nännit!

Jukka Mäkinen

"Tuskin ihan missä vaan valaistuksessa. Ja salamalla otetut kuvat on aika kammottavia."

Taitaa Saarakin olla kuvaillut koska tietää noin hyvin. :)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Jos se nyt oli kenellekään mikään yllätys niin internet on hulluja täynnä. Nimimerkkien takaa kylvetyt loukkaukset ovat arkipäivää, joskin pelin tekemisestä tai naisten asemasta peleissä käsittelevät postaukset vaativat tappouhkauksen tekijältä aika kiehtovan psyykkisen rakentumisen.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Mutta kuinka monta tapausta vaaditaan, että kyseessä ole enää yksittäisten hullujen yksittäiset sekoilut? Kymmenen tappouhkausta? Sata tappouhkausta?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Älkää postatko kommentteihin linkkejä niihin alastonkuviin! Jos joku nyt missasi kirjoitukseni pointin niin: en halua niitä nähdä, enkä tykkää ajatuksesta, että niitä muutkaan ihmiset katsovat. Niiden julkaiseminen oli rikos, ja niiden katselu loukkaa kuvissa olevien ihmisten yksityisyyttä.

Santeri Posio

Mutta eihän tossa Zoe Quinn skandaalissa ole kyse siitä pettämisestä, vaan siitä, että se on muiden pelijournalistien kanssa saanut mm. palkintoja, julkisuutta ja pelinsä Steamiin juuri näiden pettämiskohun kautta paljastuneiden suhteiden kautta. Eiks se oo väärin?

Tietty sekin on aika humoristista, että se oli itse määritellyt, mitä raiskaus hänelle tarkoittaa ja siten raiskannut poikakaverinsa pettämällä.

Kannattaa käsitellä asioita monesta näkökulmasta, kun kirjoittaa tälläisiä juttuja ja tehdä vähän tutkimusta, muuten niistä tulee hyvin yksipuoleisia.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ne ovat varmistamattomia juoruja, että Zoe Quinn olisi mitään saavuttanut tällä pettämisellä. Pelintekijät ja pelijournalistit nyt vaan tutustuvat sattuneista syistä, koska pyörivät samalla alalla. Ja toistaiseksi ei ole paljastunut kovin varmaksi muita nimiä kun mikä tuossa linkatussa artikkelissa on, näistä ihmisestä kenen kanssa hän on pettänyt.
Ja hän ei ollut kirjoittanut mitään artikkelia Quinnista.

Mä en usko juoruihin ja ala postaamaan niitä totuutena blogissani.

Jukka Mäkinen

"Mä en usko juoruihin ja ala postaamaan niitä totuutena blogissani."

Ohoh, miksi moinen takinkäännös?

Jyrki Paldán

Järkkymätöntä aatteen paloa jälleen kerran. Hämmästelisin syvästi miten ideologia voi viedä ihmisen noin pimentoon, ellei kuvio olisi tullut jo tutuksi useammasta eri yhteydestä.

"Anita Sarkeesian tekee Feminist Frequency sivustollaan mahtavia videoita, missä hän selittäää hyvin pohjustetuin argumentein peleihin, sarjakuviin, elokuviin ja muuhun popkulttuuriin liittyviä ilmiöitä feministisen teorian valossa."

Anita Sarkeesianin "argumentit" ovat aivan uskomatonta puutaheinää. En hyväksy hänen saamiaan tappouhkauksia, mutta tuo lauseesi on syvä loukkaus kaikkea logiikkaa ja järjenkäyttöä vastaan. Toivon hartaasti ettei kukaan oikeasti tuhlaa niihin videoihin aikaa, kuin korkeintaan niiden komedia-arvon vuoksi.

"Se miksi jotkut näille kuville niiden oletetusta huonosta laadusta huolimatta masturboivat (eli fäppäävät, hence The fappening) liittyy juurikin siihen haluun häpäistä ja halventaa näitä julkkisnaisia."

Mitä ihmettä? Kuinka absurdiksi tämän asian voi vetää?

Kun nainen lukee sitä viisikymmentä harmaan sävyä - eeposta, haluaako hän häpäistä ja halventaa siinä esiintyviä fiktiomiehiä? Entä kun nainen kuvittelee romanttisen kohtauksen miehen kanssa ja samalla "tutustuu itseensä", haluaako hän häpäistä ja halventaa tuota miestä?

"Haluat varmaan tällä samalla logiikalla kieltää kaikki pelit, elokuvat, sarjat, sarjakuvat ja ylipäätään kuvat missä ammutaan ja/tai näkyy ase?"

Käsittääkseni ne ovat kiellettyjä, jos niiden sisältö on vihapuhetta uskontoa/poliittista ideologiaa/kansalaisuutta/kansanryhmää vastaan.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Viimeisin laineuksesi ei ollut oma mielipide, vaan argumentti Malmille, joka väitti, että kun näkee kuvan missä joku osoittaa aseella, niin siitä sitten menee itse ampumaan.
Ja miten aseisiin liittyy muutenkaan vihapuhe?

Asiallista kritiikkiäkin Anita Sarkeesianin videoita kohtaan voi esittää, olen sellaista nähnytkin, vaikka suurin osa "kritiikistä" tosiaan on tätä samaa tasoa kun sulla tässä. Eli haukutaan vaan ilman mitään omia vasta-argumentteja. Tuskin mikään video tai muukaan teos on niin täydellinen, että siinä ei olisi mitään kritisoinnin sijaa.
Vaikka joku videoissa esitetty peli saattaakin olla huono esimerkki (esimerkiksi parodioi esitettyä ongelmaa ja esimerkkiä ei ole huomioita parodiaksi videolla), niin se ei silti kaada koko teoriaa. Videoilla rakennetut argumentit ovat sen verran vahvoja, etteivät ne hajoa siihen, että joku yksittäinen käytetty esimerkki ei ollut hyvä.

50 shades of grey on ehkä huono teos, mutta se on fiktiota. Ei mitään luvatta julkaistua materiaalia tosielämässä olevassaolevista ihmisistä.
Jotkut ihan oikeasti saavat kiskejä siitä, että pääsevät tyydyttämään itseään materiaalilla, jota materiaalissa esiintyvä ihminen ei olisi halunnut julkisuuteen. Kuten sanoin, jotkut vaan saa kiksejä sellaisesta.
Siihen liittyy nimeonomaan vallantunne, dominanssi vastentahtoisesta ihmisestä, ei niinkään se niiden kuvien eroottisuus itsessään.

Jyrki Paldán

"miten aseisiin liittyy muutenkaan vihapuhe?"

Aseeseen se ei liity, vaan siihen asiasisältöön.

"Videoilla rakennetut argumentit ovat sen verran vahvoja"

Älä nyt viitsi. Ne ovat suurinpiirtein yhtä vahvoja kuin Breivikin manifesti: toimivat vain tarkasteltuna täysin todellisuudesta irroitettuna, äärimmäisen kapeakatseisesti katsottuna ja tulkiten kaikki ideologisen viitekehyksen lähtökohdasta.

"Jotkut ihan oikeasti saavat kiskejä siitä, että pääsevät tyydyttämään itseään materiaalilla, jota materiaalissa esiintyvä ihminen ei olisi halunnut julkisuuteen. Kuten sanoin, jotkut vaan saa kiksejä sellaisesta."

Perustuen mihin?

Jos otetaan nyt vaikka pöydälle ne tiedetyt asiat:

-Miehet "tutustuvat itseensä" useimmiten omasta mielestään kiihottavan visuaalisen avulla
-Naispuoliset julkkikset ovat miesten mielestä usein viehättäviä

-> Kun naispuolisista miesten mielestä viehättävistä julkkiksista leviää visuaalisesti tavanomaista stimuloivampaa materiaalia, miehet haluavat "fäpätä" niille.

Nuo "häpäisy ja halventaminen" johtopäätöksinä ovat jotain niin käsittämätöntä että yhtä hyvin voisi argumentoida supervoimilla varustetun lentävän jäätelötötteröpäisen leijonan manipuloivan kaikki miehet masturboimaan määräämälleen materiaalille.

On ikävää että julkkisnaisten kuvat levisivät heidän tahtonsa vastaisesti, ja huolestuttavaa että Applen verkossa on moisia tietoturvariskejä, mutta nämä tulkinnat ovat taas jotain ihan uskomatonta soopaa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #126

Jos ne kerran on niin heikkoja argumentteja, niin mikset postaa vaikka tähän niitä argumentteja, joilla ne kaadetaan, sen sijaan, että keskityt vaan kuvailemaan ylimalkaisesti kuinka huonoja ne videot ovat?

Jotkut saa kiksejä jostain. Pitääkö tämä väite jotenkin erityisesti todistaa?
Ja mä olen monta kertaa mukaanlukien alkuperäinen blogipostaukseni, yrittänyt asiaa selittää. Jos ei mene perille niin ei mene perille.
Mutta sen verran vielä siitä: miksi huonokuvanlaatuiset julkkisten kotikuvat ovat seksikkäämpää materiaalia kuin esim. korkeakuvanlaatuiset, ammattitaitoiset pornovideot? Tirkistelynhalun vuoksi tietenkin, ja siksi, että porno on tarkoitettukkin katsottavaksi, toisin kuin nämä kuvat.

Muutenkin musta tää sun retoriikkasi on tosi huvittavaa. Keskityt pääosin kuvailemaan kuinka minun ja muiden argumentit on ihan tosi huonoja, mutta sitten et postaa itse argumentteja, joilla ne kaadettaisiin, vaikka retoriikkasi antaa ymmärtää, että se olisi hyvin helppoa.

Haasteena sulle ihan oikeaan argumentaatioon: vastaa tuohon kysymykseen miksi viimeaikoina ihmiset ovat halunneet runkata nimenomaan näille julkkisten kuville eikä niille korkeatasoisille pornovideoille.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #127

"Jos ne kerran on niin heikkoja argumentteja, niin mikset postaa vaikka tähän niitä argumentteja, joilla ne kaadetaan, sen sijaan, että keskityt vaan kuvailemaan ylimalkaisesti kuinka huonoja ne videot ovat?"

Johan tässäkin keskusteluketjussa Niko Palmu esitti omat argumenttinsa Sarkeesiania vastaan ja varsin onnistuneesti.

Jo lähtökohta siitä että naiset nähdään peleissä "palkintoina", ja että se sortaa naisia on niin virheellinen ja väärintulkittu kuin mikään voi olla. Syy miksi kidnappauksen kohteena on nainen, ei ole se että naiset olisivat vain "palkinto", vaan se, että naiset ovat pelien kohdeyleisölle(vielä kymmenen vuotta sitten lähestulkoon kaikki olivat miehiä) paljon tärkeämpiä kuin miehet. Jos tunteitaherättävässä ja vakavassa tarinankerronnassa kidnapattaisiin naisen tai lapsen sijasta mies, katoaisi tarinasta kaikki kosketuspinta. Kuka nyt miehiä viitsii pelastaa yhtään mistään, nehän on luotu tapettavaksi, kuolemaan tai uhrautumaan muiden puolesta. Tämän voisi kiertää tekemällä mieshahmosta rakastettavia, mutta se vaatisi syvän tarinan ja sitä varten täytyisi rakentaa syvä kiintymyssuhde ko. hahmoon. Se oli pelien teknisten ja käytännöllisten tarinankerronnan rajoitusten vuoksi täysin mahdotonta vielä kymmenen vuotta sitten(josta suuri osa Aniitan esimerkeistä tulee).

Tämän lisäksi peleissä on jo aikojen alusta esiintynyt paikoittain vahvoja naishahmoja. Samus Aran? Sheik/Prinsessa Zelda? Lara Croft? Kaikki nämä hahmot otettiin hyvin vastaan. Tämä siitä huolimatta että silloin naispuolisia pelaajia ei perimätiedon mukaan ollut olemassakaan. Kukaan tuskin jätti Metroid Primeja tai Zeldoja kesken siksi että päähenkilö/tarinan kannalta äärimmäisen tärkeä ja vahva naishahmo oli nainen. Nykyisissä peleissä tarinankerronnan ollessa paljon vapaampaa, laadukkaampaa ja syvällisempää, on vahvoja ja peliyhteisön rakastamia naishahmoja pilvin pimein. Hyvänä osoituksena tästä on vaikka Bioshock Infiniten "Burial at the Sea episode II", jonka pelasin vastikään. Suosittelen kokeilemaan.

"Jotkut saa kiksejä jostain. Pitääkö tämä väite jotenkin erityisesti todistaa?"

Kyllä, kyllä se pitää jos väität sen olevan syyn johonkin, täytyy se todistaa tai ainakin perustella.

"Mutta sen verran vielä siitä: miksi huonokuvanlaatuiset julkkisten kotikuvat ovat seksikkäämpää materiaalia kuin esim. korkeakuvanlaatuiset, ammattitaitoiset pornovideot?"

Tai sitten siksi että miesten seksuaalisuus ei vain toimi niin että etsitään se laadukkain visuaalinen stimulaatio ja hylätään kaikki muut? Ei, miehet selaavat valtavat määrät erilaisia visuaalisia stimulantteja laidasta laitaan. Toiset korkeakuvanlaatuisia, toiset huonolaatuisia, toiset amatööripätkiä, toiset ammattilaispätkiä. Tietääkseni kukaan mies ei ole koskaan poistanut katsomalistaltaan kaikkia muita löytämiään stimulantteja löytäessään yhden aikaisempia laadukkaamman sellaisen. Ei, vaan niitä kerätään suuri määrä ja paljon vaihtelua. Halutaan nähdä kaikki visuaalisesti stimuloiva materiaalia kaikista viehättävistä naisista. Olivat ne sitten ammattimaisia vai amatöörituotoksia, korkeakuvalaatuisia vai huonolaatuisia.

Yksilöllisiä eroja luonnollisesti on, mutta usko pois, useille miehille asia on juuri noin.

"Haasteena sulle ihan oikeaan argumentaatioon: vastaa tuohon kysymykseen miksi viimeaikoina ihmiset ovat halunneet runkata nimenomaan näille julkkisten kuville eikä niille korkeatasoisille pornovideoille."

Yllä jo sivuutin aihetta, mutta tähän vastauksena antaisin että kyse on uutuudenviehätyksestä. Joku, jota on haaveillut näkevänsä, mutta mitä ei ennen ole ollut juurikaan saatavilla, tulee nyt yht'äkkiä saataville. Varmasti myös laumamentaliteetti vaikuttaa paljon. Kun muut haluavat tai tekevät jotain, omakin mielenkiinto aiheeseen kasvaa.

Käyttäjän LottaLaukkanen kuva
Lotta Laukkanen

Mihinkään keissestä ottamatta kantaa, nyt on tosiaan huono aika olla nainen. Jos jotain historiasta olen oppinut, niin sen että poliittinen liike synnyttää ennen pitkää vastaliikkeen. Yleensä mennään ääripäästä toiseen, ja nyt näyttää siltä, että feminismin käytyä ääripäässään jokunen vuosikymmen sitten (mihet alas ja naiset valtaan) ja nyt alkaessaan olla aika optimaalisessa muodossaan, alkaa kehittyä sille vastavoima. Miksi ikinä nämä itseään kutsuvatkaan, kyseessä on hajanainen joukko ihmisiä, joiden mielestä feminismi on väärin ja miehiä alentavaa ja naiset tyhjäpäisiä kaakattajia. Nyt on selvästi tämän vastavoiman muodostumisen aika ja se saa enempi kannatusta. Ollapa penis hameen alla, saisi olla rauhassa ja uppoutua privilegeensä ilman tarvetta vääntää kättä jokaisesta ihteen ja yleisesti omaan sukupuoleen kohdistetusta idiotismista :CC

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi

Lotta, analyysisi on täysin hakoteillä. Feminismiä kritisoivat miehet (ja naiset) muodostavat suunnilleen yhtä hajanaisen joukon kuin feministitkin - eivät sen hajanaisempaa joukkoa. Feminismiä kohtaan nouseva kritiikki ei johdu siitä, että "feminismi olisi saavuttanut optimitilansa" vaan siitä, että feminismi on voittanut lähes täysin tasa-arvoon liittyvän informaatiosodan mm. luomalla jatkuvasti toistetun mantran, jonka mukaan "on paljon vaikeampaa olla nainen kuin mies" sekä miehiin aggressiivisesti suhtautuvia diskursiivisia elementtejä kuten "90% parisuhdeväkiallasta kohdistuu naisiin". Lisäksi feminismi ei enää kannata sukupuolten välistä tasa-arvoa samalla tavoin kuin joskus 1960-luvulla vaan nyt esimerkiksi angloamerikkalaiset feministit tavoittelevat "sukupuolisensitiivistä" yhteiskuntaa, jossa lainsäädäntö takaa naisille ylivalta-aseman ja kohtelee todella tylysti miehiä. Miesten ihmisoikeudet alkavat olla vaarassa ja siksi on luonnollista, että yhä suurempi joukko miehiä alkaa puolustaa ihmisoikeuksiaan. Nämä ihmisoikeudet eivät tarkoita miesten ylivaltaa tai etuoikeuksia vaan ihmisoikeuksia: Esimerkiksi oikeutta puolueettomaan oikeudenkäyntiin, jossa heitä kohdellaan syyttömänä kunnes toisin todistetaan. Oikeutta siihen, ettei heitä syrjitä sukupuolensa vuoksi oikeudenkäynneissä ja rikostuomioita jaettaessa. Oikeutta siihen, että viranomaiset kohtelevat miehiä ja naisia tasapuolisesti.

Yhä suurempi osa miesaktivistien feminismiin kohdistamasta kritiikistä on feminismiin syvällisesti perehtynyttä kritiikkiä, jossa feminismiä kritisoidaan siitä, että se toimii niitä ihanteita vastaan, jotka feminismi julkisesti on ottanut ihanteikseen (mm. sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen sekä syrjinnän poistaminen).

Jos muodostat "backlashista" jonkinlaisen omiin fiiliksiisi perustuvan karkean yleistyksen, teet aivan yhtä pahan virheen kuin miesaktivisti, joka uskoo kaikkien feministien olevan miesvihamielisiä ja itsekkäitä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Jotenkin huvittavaa, että samassa lauseessa voit mainita sukupuolisensitiisyyden ja naisten ylivallan. Eikös sukupuolisensitiivisyys ole nimenomaan sitä, että pyritään eroon tästä "naiset vs. miehet"-vastakkainasettelusta? Vai mitä se sun mielestä on?

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi Vastaus kommenttiin #95

Kun miehet toivovat sellaista lainsäädäntöä, joka ei syrji miehiä eli ei saata miehiä heikompaan asemaan kuin naiset, monet feministit nostavat metelin ja ilmoittavat vastustavansa tämänkaltaista "sukupuolisokeaa" lainsäädäntöä. Useimpien feministien mielestä molempia sukupuolia samalla tavoin kohteleva lainsäädäntö on huono juttu ja tilalle tulisi luoda suuri joukko sukupuolisensitiivisiä lakeja, jotka tarkoituksellisesti kohtelevat naisia ja miehiä eri tavoin.

Esimerkkinä "sukupuolisensitiivisestä" lainsäädännöstä on esimerkiksi raiskausrikoksen määritteleminen siten, että vain mies voi syyllistyä raiskaukseen. Toinen esimerkki "sukupuolisensitiivisestä" lainsäädännöstä on Intian laki, jonka mukaan nainen voi vielä avioeron jälkeenkin saada osansa ex-miehensä myöhemmin vanhemmiltaan saamasta perinnöstä. Miehillä ei ole Intiassa oikeutta saada osaansa ex-vaimon vanhemmilta (eron jälkeen) tulevasta perinnöstä. Lisäesimerkkejä: Espanjassa miehet joutuvat sanktioiden uhalla tekemään kotitöitä - mutta naisilla ei ole mitään vastaavantyyppistä velvoitetta vaikkapa opetella vaihtamaan auton renkaita tai velvoitetta opetella muitakaan perinteisesti miesten vastuulla olleita tehtäviä. Lisäesimerkki: Jos opiskelijapoika ja opiskelijatyttö menevät USA:ssa juovuksissa sänkyyn, tyttö voi seuraavana päivänä syyttää poikaa raiskauksesta ja pojalla on todistustaakka eli hänen on kyettävä todistamaan, että tyttö oli antanut suostumuksen yhdynnälle. Tyttöjen ei USA:ssa tarvitse jälkikäteen todistaa sitä, että poika oli antanut heille suostumuksen.

Tuollaista "sukupuolisensitiivistä" lainsäädäntöä feministit siis USA:ssa ja YK:ssa sekä jopa EU:ssa ajavat. Olisi kiva tietää, kannatatko sinä tämänkaltaista "sukupuolisensitiivisyyttä". Olen merkinnyt sanan lainausmerkkeihin, koska kyseessä on mielestäni eufemismi "miehiä syrjivälle" lainsäädännolle ja oikeuskäytännöille.

Sukupuolisensitiivisyyden tulisi olla sukupuolinäkökulman valtavirtaistamista osaksi kaikkea päätöksentekoa. Valitettavasti muutamat naistutkijat, jotka ovat tutkineet sukukupuolinäkökulman valtavirtaistamista käytännössä, ovat todenneet, että yleensä viranomaiset (ja feministit?) ymmärtävät valtavirtaistamisen niin, että kaikkia asioita pitää tarkastella ensin sukupuolineutraalista näkökulmasta ja sen jälkeen myös naisnäkökulmasta. Sukupuolisensitiivisyys määrittyy näissä käytännöissä ja diskursseissa samaksi asiaksi kuin naisnäkökulman huomioiminen. (Jos näen vaivaa, voin ehkä jopa löytää tämän lähdeviitteen sinulle tarkastettavaksi).

Kannatan sellaista sukupuolisensitiivisyyttä, että ongelmia ja käytäntöjä analysoidaan miesten ja naisten näkökulmasta, selvitellen erilaisia vaikutuksia miesten ja naisten elämään. En kuitenkaan kannata sellaisia lakeja ja oikeuskäytäntöjä, jotka asettavat naiset miehiä parempaan asemaan vaatimalla, että miesten tulee todistaa oikeudessa ja viranomaisprosesseissa syyttömyytensä tietyissä tapauksissa mutta naisia taas syyttömyysoletus suojaa aina automaattiseesti. Mitä mieltä sinä olet? Olen aidosti kiinnostunut ja toivoisin kuulevani sinulta ihan kunnollisen vastauksen - ei sellaista ilkeää tölväisyä, jolla vain yrität kääntää huomion minun vikoihini, minun tyhmyyteeni tai miesaktivistien yleiseen pöllöyteen.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #146

"Esimerkkinä "sukupuolisensitiivisestä" lainsäädännöstä on esimerkiksi raiskausrikoksen määritteleminen siten, että vain mies voi syyllistyä raiskaukseen" Ööh ei. Esimerkki on esimerkiksi tarkoitus korjata kaikki laissa esiintyvät "mies"-sanat sanalla "henkilö".

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #166

Saara Huttunen: - "Esimerkki on esimerkiksi tarkoitus korjata kaikki laissa esiintyvät "mies"-sanat sanalla "henkilö"."

Jos todella ajaisit tuota, niin kannattaisin sitä sataprosenttisesti.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi Vastaus kommenttiin #166

Saara, kirjoitin siitä, mitä "sukupuolisensitiivisyys" (lainausmerkeissä) esimerkiksi tarkoittaa. Tuo raiskausten määritteleminen sellaisiksi, että vain mies voi raiskaukseen syyllistyä, on peräisin USA:sta ja Englannista. Suomessa kävi niin, että kun raiskauksia koskevaa lainsäädäntöä oltiin juuri vähän aikaa sitten uudistamassa, raiskaus meinattiin määritellä "tunkeutumiseksi toisen henkilön kehoon sukupuolielintä käyttäen". Vasta EDUSKUNTA älysi muuttaa edellä mainitun miehiä syrjivän tekstin sellaiseksi, että myös "toisen henkilön sukupuolielimen ottaminen sisäänsä" voi täyttää raiskauksen tunnusmerkistön.

Haluaisitko tutkia tarkemmin sitä, oliko tuo miehiä syrjivä suomalainen esitys syntynyt naisjärjestöissä, josta se oli sitten lobbauksen kautta kulkenut STM:n tasa-arvoyksikköön ja sieltä sitten vähitellen hallituksen esitykseksi?

Edelleen, haluaisin tietää, kannatatko sellaista lainsäädäntöä ja oikeuskäytäntöjä, jotka asettavat jomman kumman sukupuolen (käytännössä miehet) toista heikompaan asemaan. Miksi et halua kertoa mielipidettäsi? Suomalaisten miesaktivistien on todella vaikeaa tietää, mitä mieltä suomalaiset feministit ovat periaatekysymyksistä, jos feministit eivät kerro mielipiteitään.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja Vastaus kommenttiin #180

Ongelma on siinä, että feministeiksi itseään kutsuvat henkilöt eivät ole mikään yhtenäisillä mielipiteillä varustettu joukko vaan mielipiteitä on laidasta laitaan. Oman kokemukseni mukaan feministejä yhdistää vain lause "naisten pitäis saada yhtä paljon palkkaa kuin miesten". Jos Saaralta saadaan vastaus johonkin asiaan, niin se on vain hänen mielipiteensä ja mahdollisesti jotkut hänen läheisistä feministi ystävistään on samaa mieltä, mutta muualta löytyykin palkkatasa-arvoa kannattava henkilö, joka onkin täysin eri mieltä siitä toisesta asiasta. Helpompaa on keskustella esim. Naisasialiitto unionin julkaisemista mielipiteistä kuin puhua yksittäisen feministin mielipiteistä ja yrittää muuttaa niitä yleisiksi.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #181

Jep. Mun mielipiteet on omiani, ja olen jo aiemmin kieltänyt niiden perusteella minkäännäköisten yleistysten tekemisen feministeistä tai ylipäätään naisista. Mielipiteeni eivät myöskään ole välttämättä synkassa vasemmistoliiton kanssa.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi Vastaus kommenttiin #181

Piia, olisi kiva saada tietää, kannattavatko feministit yleensä sitä, että miehet ja naiset saavat samaa palkkaa myös silloin, jos nainen tekee 20% lyhyempää työviikkoa kuin miespuolinen vertailuhenkilö. Esimerkiksi naislääkärien palkat ovat vain 80% mieslääkärien palkoista ja naislääkärien työviikon pituus keskimäärin vain 80% mieslääkärien työviikosta.

Ei siis ole niinkään sanottua, että feministit olisivat keskimäärin samaa mieltä enää edes palkkatasa-arvosta, jos palkkatasa-arvo operationalisoidaan eksakteiksi mittareiksi kuten vaikkapa "kokonaisansiot per tehdyt työtunnit".(Sorry, tää meni jo todella kauaksi tämän ketjun otsikosta).

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja Vastaus kommenttiin #236

Mä luulen, että niitä feministejä, jotka eivät kannata enää palkkatasa-arvoa, kutsutaan ex-feministeiksi.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #180

"Edelleen, haluaisin tietää, kannatatko sellaista lainsäädäntöä ja oikeuskäytäntöjä, jotka asettavat jomman kumman sukupuolen (käytännössä miehet) toista heikompaan asemaan." En.

Ja mulla ei yksinkertaisesti ole nyt aikaa vastata jokaiseen kysymykeen, saati perehtyä tarkemmin nyt kauheaan moneen asian.

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi Vastaus kommenttiin #197

Kiitos, Saara! Minusta on hienoa, ettet kannata sellaista lainsäädäntöä, joka asettaisi naiset miehiä parempaan asemaan! En aio tehdä tuosta mitään yleistystä tyyliin "suomalaiset feministit eivät kannata miehiä syrjivää lainsäädäntöä". On kuitenkin hyvä tietää, että on olemassa ainakin joitain suomalaisia feministejä, jotka eivät ajattele niin.

Itse asiassa, minusta on kiva myös tietää, että voin siteerata feministi Saara Huttusta, jos vaikka joudun väittelyyn jonkun aggressiivisen profeministin kanssa, joka haukkuu minua "taantumukselliseksi misogyyniksi", koska kehtaan vastustaa sellaisia "sukupuolisensitiivisiä" lakeja ja oikeuskäytäntöjä, jotka asettaisivat naiset erityisasemaan. Tuolloin voin todeta, että esimerkiksi Saara Huttunen ei kannata miehiä syrjiviä lakeja ja oikeuskäytäntöjä - eikä tämä mielipide silti tee Saara Huttusesta "taantumuksellista misogyynia"! Thanks!

Käyttäjän PasiMalmi1 kuva
Pasi Malmi Vastaus kommenttiin #235

P.S. Tässä on Saralle linkki siitä, millainen painajaismainen yhteiskunta meitä Suomessakin odottaa, jos miehiä ja naisia eri lailla kohteleva feministinen lainsäädäntö yleistyy täällä samalla tavoin kuin Espanjassa.

http://www.avoiceformen.com/feminism/government-ty...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #235

Siitä vaan. Mutta kyllä ihan oikeasti feministin sisälle mahtuu monenlaisia mielipiteitä.

Käyttäjän NikoPalmu kuva
Niko Palmu

Katselin nyt viisi minuuttia alkuun tuota "Women as Background Decoration: Part 2 - Tropes vs Women in Video Games" viedota. Jokaisessa pelissä mitä esiteltiin tapetaan vähintään noin 1/20 /naisiamiehiä, mutta ainoastaan naisten tappamisesta tehdään draamaa. Tietysti feministin mielestä peleissä voidaan lahdata satoja miehiä, mutta jos joku nainen joutuu tulilinjalle, niin se on kauheaa.

Joku tasa-arvotutkija (siis ei feministi) voisi tehdä kyseisistä peleistä ehkä jotain muita johtopäätöksiä, kun miesten tappaminen on normaalia.

On teillä feministeillä suuret ongelmat nykyään.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Sulla tais mennä pointti ohi aika lujaa. Pointti ei niinkään ole se, että naisia kuolee, vaan miten naisia kuolee. Koska videopeleissä naiset pääosin kuolee täysin erilaisissa tilanteissa kuin miehet, ja heidän kuolemaansa usein käytetään oikeuttamaan päähenkilön väkivallantekoja, tai taustoittamaan hänen historiaansa. Naiset siis peleissä ovat olemassa vain miespäähenkilön tarinankerrontaa varten.

Ongelmia ne on ne pienetkin ongelmat, eikä maailma ainakaan paremmaksi tule sillä, että ei edes yritetä tehdä mitään.

Käyttäjän NikoPalmu kuva
Niko Palmu

"Naiset siis peleissä ovat olemassa vain miespäähenkilön tarinankerrontaa varten."

Eli ongelma on, että naisten tappamiseen kiinnitetään erikseen huomiota juonen kannalta? Miesten kuolema ei siis oikeuta mihinkään. Tuohan on juuri naisten suosimista, mutta tämäkin ehkä menee yli.

"Ongelmia ne on ne pienetkin ongelmat, eikä maailma ainakaan paremmaksi tule sillä, että ei edes yritetä tehdä mitään."

Tämä on totta, feministit ei enään löydä tarpeeksi ongelmia uhristatustaan pitämään, joten keksittykin ongelma on suuri.

Risto Kupsala Vastaus kommenttiin #107

Videossa oli kaksi pääajatusta. Ensimmäinen oli se, että väkivaltapeleissä nainen on yleensä passiivinen ja avuton uhri, joka on olemassa pelkästään miehen tarinankehitystä varten. Toinen oli se, että naisten väkivaltainen kuolema on seksualisoitu. Pelinäytteiden perusteella väkivalta kohdistuu usein strippareihin ja huoriin ja silloinkin kun uhrina on ns. tavallinen nainen, päällekäyjä joko tekee tai aikoo tehdä seksuaalista väkivaltaa tai vähintäänkin haukkuu uhriaan lutkaksi.

Sellaista on mahdotonta kääntää naisten suosimiseksi.

Ongelma tässä kai on se, että jotkut (nuoret) ihmiset uppoutuvat väkivaltapelien maailmaan ja mahdollisesti omaksuvat joitakin rooli- ja käytösmalleja niistä.

Käyttäjän NikoPalmu kuva
Niko Palmu

BTW. Katsoinpa videota eteenpäin ja Watch Dogs pelin jokaisessa näytetyssä kohtauksessa naishahmo aloittaa lyömisen. Tosin sehän on feministien mielestä oikein, koska naisten tekemä väkivalta on rauhanohjuksia... ööh ei kun tuo olikin neuvostoliitto mistä puhuin.

Niko Sillanpää

Oletko muuten Saara tallettanut paljonkin alastonkuvia itsestäsi nettiin? Miksi olet/et ole tallettanut?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Eipä taida kuulu sinulle. Enkä ymmärrä miten vastaamiseni tähän liittyisi aiheeseen, koska kirjoituksen aihe ei todellakaan ole ainakaan se, miten ja minne minä tallennan tiedostojani.

Niko Sillanpää

Kuuluu siten, että se havainnollistaa, että alastonkuvien tallettelu verkkoon on aika poikkeavaa toimintaa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #106

Ai jos mä en tee sitä, niin se on poikkeavaa? Älkää herranjestas ihmiset yleistäkö yhteen mitään pelkästään minun perusteella.

Enkä tosiaan usko, että moni mieltää pilvipalveluita verkkoon tallentamiseksi, sillon kun kone tallentaa ne sinne automaattisesti normaalisti.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja

Zoe Quinnin pelistä en valitettavasti tiedä mitään, mutta en ole kuullut pelintekijä Roberta Williamsin saaneen naissukupuolestaan huolimatta mitään kuraa niskaansa (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Roberta_Williams)
Itsekin joskus pelannut Robertan Phantasmagoria peliä ja oli kyllä yksi upeimmista pelikokemuksista niihin aikoihin. Toisin sanoen ehkä Zoe Quinnin Depression Quest osuu jo masennusaiheellaan sellaiselle alueelle, joka herättää vahvoja tunteita. Ikäväähän tietenkin on ottaa kuraa ja uhkauksia niskaansa oli pelintekijän sukupuoli mikä tahansa.
Kyllä tää on edelleen mun mielestä ihan hyvää aikaa olla nainen.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja

Kävimpä kokeilemassa tuota Depression Questia (www.depressionquest.com) ja kyseessähän oli antivisuaalinen tekstipohjainen peli, jossa mentiin monivalinnoilla eteenpäin tarinassa. Ööh niinku nyt ollaan kuitenkin 2010-luvulla ja viimeksi taisin pelata tuollaista peliä 80-luvun alkupuolella. Mä ymmärrän, että jengillä on noussut niskakarvat pystyyn, jos tuollainen todella simppeli peli on voittanut palkintoja. Joku voisi hyvinkin jopa epäillä, että palkinto on tullut koska tekijä on nainen ja aihepiiri on monia koskettava masennus. Esim. Skitsofreniasta on tehty parempi peli tai oikeammin simulaatio, jossa voi kulkea pelimaailmassa ja nähdä ja kuulla maailman sellaisena kuin skitsofreenikko sen kokee http://www.youtube.com/watch?v=4LScZZOkeIs&sns=em.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja

Oletko Saara itse pelannut tuon Depression Questin läpi, kun mainitset "näin ulkopuolisen silmin"? Käy pelaamassa, niin et ole enää ulkopuolinen ja voit kertoa oman mielipiteesi onko peli mielestäsi palkintojen ja kaiken kohun arvoinen. Ja onko se itseasiassa peli ollenkaan vai kevyesti käyttäjän valintoihin perustuva lyhyt tarina. Peli on ilmaiseksi pelattavissa osoitteessa www.depressionquest.com

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Kyseessä on indiepeli, joten sikäli minusta on aika outoa kritisoida sitä siitä, että se ei vastaa nykyisiä mainstream-pelejä. Yhtä hyvin voisi vaikka verrata indie-elokuvaa uusimpaan Bond-elokuvaan ja valittaa, että taso ei ole läheskään sama.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja Vastaus kommenttiin #100

Eli siis mielestäsi kyseessä on juurikin peli eikä esimerkiksi jonkunlainen interaktiivinen, löyhästi käyttäjän valintoihin perustuva tarina? Jos jatketaan vertausta indie-elokuvasta ja Bond-elokuvasta, niin olen nähnyt todella onnetonta feministä videotaidetta, joka on saanut huomiota pelkästään sillä, että se on nimenomaan feminististä videotaidetta. Jos otetaan ideologiat ja muut ismit elokuvasta pois, niin jäljelle tosiaan saattaa jäädä vain onneton kyhäelmä, kun taas joku toinen on saattanut tehdä indie-elokuvana suuren teoksen, joka ylittää jopa uusimmat Bond-elokuvat. Mainitakseni esimerkiksi yhden sellaisen elokuvan, niin Jim Jarmuschin Dead Man. Pesee Bondit 6-0. Feminististä videotaidetta on varmastikin tallennettu Muu-Gallerian arkistoihin, että sieltä vaan helmiä kalastelemaan.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #115

Peli on aika laaja käsite, joka pitää sisällään kaikki koripallosta pasianssiin. Eli kyseessä tosiaan on peli, mutta se on kyllä muutenkin tosi laaja termi.
Kyllähän muitakin tekstipelejä on peleiksi sanottu aiemminkin ilman ongelmia.

Enkä mä kyllä ala keskustella indie-elokuvien hyvyydestä tai huonoudesta, koska sekin genrenä pitää sisällään kaikkea mahdollista, joita lähinnä yhdistää vain pieni budjetti (ja sekin vaihtelee paljon mikä on pieni budjetti; puolet bondin budjetista vai 50e?).

Ideologioita on vaikea mennä ottamaan mistään pois, koska elokuvat ja pelit ja muut eivät synny tyhjiössä, vaan tässä yhteiskunnassa missä elämme, ja sitä heijastelevat tahtomattakaan.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja Vastaus kommenttiin #119

Mutta mielestäsi siis tämä "peli" on niin hyvä, että se on ansainnut paikkansa Steamissa ihan pelillisillä meriiteillä eikä esimerkiksi sillä, että pelin tekijänä on nainen? Oma arvioni on, että "peli" on saanut meriittejänsä suurempaa huomiota juuri siitä syystä, että tekijä on nainen. Eikö tällöin ole ihan hyvä aika olla nainen?

Käyttäjän JaniPontusToivanen kuva
Jani Toivanen

Trolleja saa niskaan kaikki ketkä tekee mitään suurempaa netissä. Että ei toi Sarkeesianin tapaus mikään outo oo, tai erityinen naiselle. Luulen että siinnä on paljo elevator- ja donglegatea. Eli überuhrikorttia. Kandee myös tutustua Erin Pizzeyn tapaukseen. Kehtas asiantuntijana mennä ehdottamaan että parisuhdeväkivalta useimmiten on molemmanpuolista.

Mitä noihin alastonkuviin tulee - en muista kuulleeni että kellään noista ois ollu ongelmia sen kans että NSA valvoo koko nettiä. Toivottavasti tää ois joku herätyskello. Useimmiten ihmiset välittää tärkeistä aiheista vasta ku osuu omaan nilkkaan ja tunkeutuu kunnolla arkeen.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Valitettavasti mun pitää olla erimieltä. Uhkailu netissä on nimenomaan sukupuolittunutta. Sarkaasian saa niin paljon vihaa niskaansa, koska on _nainen_ ja luulee tietävänsä peleistä! Pelit ovat perinteisesti olleet miesten harrastus, ja joillekkin miehille on tosi raskasta, että pelaajayhteisöön tulee myös naisia.

Hyvä, tuore, suomenkielinen aiheeseen liittyvä kirjoitus http://dome.fi/toimitus/pelitoimituksen-blogi/oike...

Jyrki Paldán

Peliteollisuudessa ja -alalla on myös naisia, jotka eivät saa mitään erikoista huomiota tai vihaa niskaansa.

Eikös kaikissa suomenkielisissä peliohjelmissakin juontajana ole ollut nainen sitten koko alan historian ajan? Kyllä niitä on alan harrastajat aina katsoneet mielellään, niin kauon kun niissä keskitytään itse asiaan.

Sarkeesian saa vihaa niskaansa, koska ei keskustele peleistä tai mistään kiinnostavasta, vaan hieroo vastentahtoista ideologiaansa väkisin kaikkien naamaan ja pyrkii saamaan aikaan pakkovaltaista muutosta(sensuuria ja taiteellisen vapauden rajoittamista), jota kukaan ei tahdo.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #129

Niin, peliohjelmissa varmaan auttaa se, että juontaja ei ole itse kirjoittanut ohjelmaa. Ja, että niissä ei käsitellä pelejä feministisellä otteella.

Eihän niitä videoita ole pakko katsoa jos ei halua ideologiaa hierotuksi naamaansa :D tai jos ei kiinnosta. Eikä niissä mitään sensuuria, rajoittamista tai pakkomuutosta ole ehdotettu, vaan asiallisesti huomautettu pelintekijöille, että näitä seikkoja kannattaisi ottaa huomioon jatkossa enemmän.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #157

"Niin, peliohjelmissa varmaan auttaa se, että juontaja ei ole itse kirjoittanut ohjelmaa."

Tarkoitatko että sitä ei lasketa naisen läsnäoloksi pelialalla, esimerkiksi peliarvostelumaailmassa, jos nainen ei ole itse rahoittanut, tuottanut, markkinoinut, kirjoittanut, juontanut, kuvannut ja katsonut omaa ohjelmaansa? Vai riittääkö että on tehnyt kahta roolia? Vai vaaditaanko vähintään kolme?

Vai olisiko kuitenkin niin että nainen voi ihan hyvin olla pelimaailmassa mukana avainroolissakin, ja ilman draamaa, kuten useammat elävän elämän esimerkit osoittavat? Vaikka joku manipuloiva, valehteleva, uhriutuva ja huomiota kerjäävä nainen ei siinä onnistukaan, ei se tarkoita etteikö alalla kunnioitettaisi niitä naisia, jotka oikeasti tekevät hyödyllistä työtä, ovat aiheesta kiinnostuneita, jakavat uusia ideoita ja luovat uutta.

"Eikä niissä mitään sensuuria, rajoittamista tai pakkomuutosta ole ehdotettu, vaan asiallisesti huomautettu pelintekijöille, että näitä seikkoja kannattaisi ottaa huomioon jatkossa enemmän."

Tämä on ilmeisesti varsin tulkinnanvaraista. Useat tahot ovat tunteneet itsensä ja oman ilmaisunvapautensa varsin uhatuiksi Sarkeesianin aikaansaamasta painostuksesta(joka ironisesti lähes poikkeuksetta tulee alan ulkopuolelta).

Kommenttiin 148#

"... koska se ei voi mitenkään oikeuttaa hänen saamia tappouhkauksia."

Ei, mutta kun lainaamassasi viestissä ei käsitelty tappouhkauksia, vaan ihan asiallisesti taustoja, mitkä voivat selittää henkilön käytöstä ja toimintaa. Tappouhkauksia tuskin kukaan hyväksyy.

"Ja mitä väliä sillä on, että hän on ollut markkina-alalla?"

Kuten lainaamasi kommentti lyhyesti, mutta ytimekkäästi selittää, kyse ei välttämättä ole periaatteista, vaan siitä että fem... uhrikompleksia kärsivistä naisista(tarkennus, koska feminismin nimissä on paljon hyvääkin) voi helposti taloudellisesti hyötyä antamalla heille lisää tekaistuja uhriutumisen aiheita ja demonisoimalla heille vierasta demografiaa. Kyse voi hyvinkin olla suureksi osaksi siitä että rahanteon ammattilainen on löytänyt markkinaraon.

"Ja myöskin tuo "ei ole edes pelannut kaikkia pelejä itse" kuulostaa aika paljon tältä yleiseltä fake geek girl-sheimaamiselta."

Jos esittää olevansa pitkän linjan aktiivipelaaja, syvällisempi asiantuntija, tienaa sillä leveän leipänsä ja vaatii mielipiteitään kuuluviin, on asia aika olennainen. Minua tai muitakaan tuskin kiinnostaa pätkääkään pelaako Sarkeesian vai ei itseisarvollisesti, tai miksi hän itseään kutsuu, mutta asiantuntijana esiintymiseen useimmiten tarvitaan meriitit.

https://www.youtube.com/watch?v=FW-69xXD734

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #171

Tarkoitin sitä mitä kirjoitin, tietenkin. Juontaja peliohjelmassa toki oslalistuu ohjelman tekoon, mutta ei esim. tilt tv:ssä ole kirjoittanut itse peliarvostelujaan Sarkeesian sen sijaan on tuottanut itse kaikki videossa esittämänsä argumentit.

"Tämä on ilmeisesti varsin tulkinnanvaraista. Useat tahot ovat tunteneet itsensä ja oman ilmaisunvapautensa varsin uhatuiksi .." No sepä ei yllätä. Ihmiset myös kokevat heidän sananvapauttaan loukatun jos joku esim. haluaisi estää heitä huorittelemasta ja tappouhkailemasta ihmisiä netissä. Se sananvapauden rajoittamisen kokemus on aika sellainen yleinen, joka harvoin johtuu tilanteesta, missä jonkun sananvapautta on oikeasti rajoitettu.

"helposti taloudellisesti hyötyä" joopa joo. Sarkeesianin videot eivät liity markkina-alaan. Ne ovat loistavia videoita, jotka ovat rahoituksen ansainneet.
Sillä ei ole mitään väliä pelaako Sarkeesian itse vai ei, koska hän joka tapauksessa tietää mistä puhuu.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #176

"Tarkoitin sitä mitä kirjoitin, tietenkin. Juontaja peliohjelmassa toki oslalistuu ohjelman tekoon, mutta ei esim. tilt tv:ssä ole kirjoittanut itse peliarvostelujaan Sarkeesian sen sijaan on tuottanut itse kaikki videossa esittämänsä argumentit."

Ahaa, eli naisen täytyy pelialalla toimiessaan tuputtaa muille väkisin ideologiaansa ja huteria argumenttejaan, tai sitä ei lasketa pelialalla toimimiseksi?

Eikö tästä päästä siihen että kyse on ideologian ongelmasta ja sen negatiivisesta vastaanotosta, ei pelialalla toimimisesta naisena? Se nimittäin todistetusti onnistuu varsin hyvin lähes missä tahansa roolissa.

"No sepä ei yllätä. Ihmiset myös kokevat heidän sananvapauttaan loukatun jos joku esim. haluaisi estää heitä huorittelemasta ja tappouhkailemasta ihmisiä netissä."

Olipas kaunis olkiukko. Voisit vielä yrittää lisätä siihen jotenkin lapsiuhreilla pelottelun, jos vaikka tulisi vielä kauniimmaksi. Ei uskoisi että filosofianopiskelija syyllistyisi moiseen.

"Ne ovat loistavia videoita, jotka ovat rahoituksen ansainneet."

Ehkä esimerkkinä siitä kuinka kauas todellisuudesta voidaan irtautua tulkitsemalla kaikki päättömän ja perättömän ideologisen teorian varjossa. Toimivat varmasti muille samasta ideologiasta kärsiville ja vahvistusharhoja himoaville. Ja ehkä tragikomediaksi muille.

Kaikki pelialalla liitty markkina-alaan ja se, onko se raha ansaittu vai ei, on taas täysin mielipidekysymys. Suurin osa rahoituksesta tuli pelialan ulkopuolelta, joten ilmeisesti pelialan meriiteillä niitä rahoja ei ainakaan ansaittu.

"Sillä ei ole mitään väliä pelaako Sarkeesian itse vai ei, koska hän joka tapauksessa tietää mistä puhuu."

Ei, hän ei ole pelien asiantuntija ellei hän pelaa itse. Aivan naurettavaa. Voiko kuka tahansa julistautua esimerkiksi autourheilun asiantuntijaksi, vaikka ei olisi koskaan ajanut autoa tai seurannut mitään autourheilua, kunhan vain pintapuolisesti tarkkailee alan tapahtumia ja muistaa tulkita niitä feministisen teorien näkökulmasta?

Käyttäjän JaniPontusToivanen kuva
Jani Toivanen

En usko, mut suuri osa radikaalifeminismistä elää uhka- ja uhrikuvan lypsämisellä. KAIKKI saa netissä vihaa. Trollit käyttää raiskausuhkauksia enemmän naisiin, koska se tepsii enemmän naisiin, muta kaikki miehetki saa paskaa.

Sarkeesian on saanut paljon vihaa koska ei näytä että on edes pelannu kaikkia pelejä (käyttänyt toisten gameplaytä), ja hänen analyysi on ollu suureks osaks täyttä huuhaata. Esimerkkinä vanha tombrider, jossa croftilla isommat rinnat - "naisen vartalon seksualisointia", ja uudempi tombrider, jossa croftilla pienet rinnat - "koska nainenhan ei voi olla sankari ollaan tehty vartalosta poikamainen.".

Kandee myös tutkia vähä Sarkeesianin taustaa. Rahanteosta ja markkinoinnista päätyny tohon. Ei feminismistä ja aktivismista. Löyspä helposti huiputettavan kuluttjajoukon.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #148

Sarkaasianin yksityiselämän kaivelu ei mielestäni myöskään ole aiheeseen liittyvää, koska se ei voi mitenkään oikeuttaa hänen saamia tappouhkauksia. Ja mitä väliä sillä on, että hän on ollut markkina-alalla? Eikä se ole mikään este olla feministi yhtäaikaa? Eihän kukaan feministi työllisty pelkästään olemalla feministi, niin kaikki feministit ovat jotain muutakin kuin pelkästään feministejä.

Ja myöskin tuo "ei ole edes pelannut kaikkia pelejä itse" kuulostaa aika paljon tältä yleiseltä fake geek girl-sheimaamiselta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #158

Saara Huttunen: - "Ja myöskin tuo "ei ole edes pelannut kaikkia pelejä itse" kuulostaa aika paljon tältä yleiseltä fake geek girl-sheimaamiselta."

On aika vaikea kritisoida ketään, jos sen(kin) toteaminen, että kyseinen henkilö ei ole tutustunut käsittelemäänsä aiheeseen, tulkitaan sukupuolisorroksi.

Käyttäjän JaniPontusToivanen kuva
Jani Toivanen Vastaus kommenttiin #158

Kuka tässä mitään tappouhkauksia oikeuttaa? On vaikea keskustella jos toinen osapuoli ei edes yritä ymmärtää mitä toinen sanoo.

Tässä pieni video kaksinaismoraalista, mihin feminismi perustuu:
https://www.youtube.com/watch?v=fpjUjEoeYYI

Kari Somer

Kannattaa huomioida nyt kuitenkin, etteivät pätevät naispuoliset pelisuunnittelijat mitään lokaa niskaansa saa. Valitettavasti vaan ne huomionkipeät ja kyseenalaisen moraalin omaavat tyypit usein sattuvat hakeutumaan julkisuuteen. Mielenkiintoista sinänsä, etteivät feministit tunnista jo tuota ihmistyyppiä, vaan väenväkisin hakevat uhristatuksen heille. Pelimedia on ollut nyt parisen viikkoa melkoisessa pyörityksessä tämän Zoen:n ansiosta. Anonymouskin joutuu vähän väliä puuttumaan feministien sekoilujen takia peliin. Viime vuonna oli "Donglegate" ja nyt tämä "gamergate".

http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/09/... Tuossa on nyt vähän erilainen näkökulma kuin Saaralla. Täytyy silti myöntää, että kunnioitan Saaran järkkymättömyyttä pitää kommenttiosuus avoinna. Sen verran väärässä alustus tällä kertaa oli ja feministinen näkökulma huomioonottaen, tulee varmasti sitä myös monen monta kertaa vastaisuudessakin olemaan. Internet taistelee sinunkin puolestasi Saara, jotta voit olla jatkossakin ylväästi väärässä.

Kokeilkaa muuten pelata tuon artikkelin alalaidassa olevaa parodiapeliä "oppression quest". Aivan mahtava. :D

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Feministinä mua kiinnostaa nimenomaan se, että ajatellaan, että joku olisi "ansainnut" vainoamisen ja uhkailun olemassa "huomionhakuinen". Huomionhakuiseksi kun nyt voi leimata ihan kenet vaan, joka haluaa saada huomiota esim. projektilleen. Kukaan ei esimerkiksi hauku julkkiksia huomionhakuisiksi enää sen jälkeen kun he ovat onnistuneet saamaan sitä huomiota ja tulleet tunnetuiksi.

Kukaan ei ansaitse tätä paskaa. Ei, vaikka olisi itsekin tehnyt virheitä. Kaikki ovat nimittäin tehneet virheitä.

Ai että Anonymous on ihan "joutunut puuttumaan"? Haha, more like ovat tunkeneet nenänsä bisneksiin, jotka eivät todellakaan kuulu heille, ja noin ylipäätään leikkineet jumalaa. Ihan niinkuin anonymous sitten olisi joku korkean moraalin omaava toimija. Ihan hitusen kyseenalaista puuhaa hekin harrastaneet, sama joukkohan näitä alastonkuviakin on hakkeroinut ja levittänyt.

Vastapainoksi multa myös linkki pelimaailman sisältä
https://medium.com/@andreaszecher/open-letter-to-t...
"We believe that everyone, no matter what gender, sexual orientation, ethnicity, religion or disability has the right to play games, criticize games and make games without getting harassed or threatened."

Lisäksi haluisin linkata toisenkin artikkelin aiheesta, mutta en löydä sitä nyt mistään. Muokkaan sen tähän tai laitan erillisenä viestinä kunhan löydän.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja

Ton Depression Questin jälkeen putosin kyllä totaalisesti tolle Oppression Questille :DDD Superhuumoria :D

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kiitos, Saara, kirjoituksesta. Se on erinomainen tilannekatsaus kahdesta netissä parhaillaan käynnissä olevasta tapahtumasta.

Molemmat liittyvät samaan ilmiöön, jossa verkonkäyttäjät menevät höyrypäisinä leviävän uutuudenviehätyksen perässä miettimättä tämän enempää toimiaan.

Muistaakseni aiempina vuosikymmeninä Fäppeningin kaltaista toimintaa kutsuttiin termillä verkkoraiskaus. On käytetty myös sanaa kostoporno, joskaan julkkisten kohdalla kyse ei ole kostosta.

Kahdessa tapauksessa häpäisy kohdistuu naisiin. Sama on toki kohdistunut myös miehiin, vaikkakin vähäisemmissä määrin: Star Wars Kid lienee tunnetuin esimerkki häpäistystä miehestä.

Erikoista naisiin kohdistuvassa häpäisyssä on kuitenkin usein sen seksuaalinen luonne. Miehiä ei samalla tavalla häpäistä seksuaalisesti kuin naisia.

Ilmiö on hyvin vastenmielinen, eikä sitä voi selittää pois virkkeellä "mitäs laittoi nettiin, jos ei halua kuvien leviävän". Selitys on yhtä uskottava kuin "mitäs asensi kylpyhuoneeseensa oven, jos ei halua vieraiden tunkeutuvan sinne, kun ottaa suihkua".

Niko Sillanpää

"...eikä sitä voi selittää pois virkkeellä "mitäs laittoi nettiin, jos ei halua kuvien leviävän". Selitys on yhtä uskottava kuin "mitäs asensi kylpyhuoneeseensa oven, jos ei halua vieraiden tunkeutuvan sinne, kun ottaa suihkua"."

Suihkussa käyminen ja pornokuvien ottaminen itsestään eivät oikein vertaudu. Vertailusi toimisi, esim. jos joku paparazzi ottaisi julkkiksista salaa kuvia näiden ollessa suihkussa suljettujen ovien takana ja sitten julkaisisi ne.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Vai että huono aika olla nainen? Mikäköhän olisi sitten parempi aika? Jos kirjoituksen aiheen tiivistää, niin kysehän on loppujen lopuksi siitä, että kumppanin pettäminen ja ilman (yleisön mielestä riittäviä) ansioita palkinnon saaminen herättää suuressa yleisössä vihantunteita ja, että kauniiden ja kuuluisien naisten alastonkuvat ovat haluttua tavaraa. Minun on vaikea kuvitella mitään aikaa, jolloin nuo kaksi asiaa olisivat muuttuneet.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Mitenhän jonkun kahden ihmisen parisuhde kuuluu kellekkään "yleisölle"?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Mitä pettämisen julkistamiseen tai "yleisölle kuulumiseen" tulee, niin sen jättäisin yksinomaan petetyn päätettäväksi. Jos petetty päättää tehdä asiasta julkisen, niin sitten se saa minun puolestani olla julkinen. Jos haluaa tältä vaaralta välttyä, niin sitten pitää vain olla pettämättä puolisoaan. Niin yksinkertaista se on.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #117

Entäpäs tälläinen skenaario: eksäsi jakaa kaikki mahdolliset intiimit asiat suhteestanne netissä: kaikki kerrat kun mokasit, joka ikisen pikkuasiankin. Onko exälläsi oikeus tehdä näin? Onko vika vain sinun, koska et suhteen aikana ollut joka hetki täydellinen? Onko exälläsi oikeus jakaa koko maailmalle yksityiskohtaisia kuvailuja edesmenneestä seksielämästänne?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #120

No, kaiken yksityiselämään liittyvän tiedon jakaminen tuntuu kohtuuttomalta. Jos tarkan määritelmän haluat, niin sanotaan vaikka, että ennen pettämistä tapahtuneet asiat voisi pitää yksityisinä.

Olavi Mansikka

Ihan fiksu ja hyvä kirjoitus.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Liian puolueellinen ollakseen fiksu tai hyvä. Kirjoittaja ei esimerkiksi huomioi lainkaan sitä mahdollisuutta, että (kuten esimerkiksi Piia Aallonharja tässä ketjussa jo toikin esiin) palkintoja voittanut peli olisi oikeasti huono, vaan väittää suoraan, että pelin kritiikki johtuisi tekijän sukupuolesta.

Olavi Mansikka

Mä otan noihin käyttäytymisiin kantaa. en itse peliin ja syihin. noi alastonkuvat kostoksi mistä tahansa on lapsellisia. Toki ihmettelen kun blogisti kohauttaa harteitaan kun miestä vastaan käytetään asetta noissa vastauksissa.

Janne Hilden

NSA:n nörteillä ovat nuokin kyseiset alastonkuvat olleet jo kauan katseltavissa.

http://arstechnica.com/tech-policy/2014/07/snowden...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Sehän tässä ironista onkin: ihmiset, jotka tuomitsevat NSA:n vakoilun ovat valmiita hyväksymään alastonkuvien voudon ja syyttävät siitä uhreja. Tää linkki jo tekstissä olikin, mutta laitetaampa uudestaan http://saarahuttunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1654...

Jukka Mäkinen

Ihan hyvä kirjoitus Saaralta, vaikka onkin tapansa mukaan julmasti puolueellinen. Aiheeseen ei ole vielä kukaan muu puuttunut, ja kyllä se varmaan keskustelun arvoinen on.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

On toki puhuttu netissä paljon, mutta suomeksi ei ole hirveästi kirjoiteltu saati täällä usarissa. Tapaus on vähän sellainen, että jos ei itse ole esim. pelaaja niin ei välttämättä ole tapauksiin ollenkaan törmännyt.

Jussi Jukola

Tuossa olisi hieman blogistia syvempää naisnäkökulmaa asiaan.

http://returnofqueens.com/zzoe-quinn-and-anita-sar...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Vautsi vau, naisten toteuttamaa misogyniaa ja huorittelua. Ompas syvällistä..

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ihan pelkästään otsikon perusteella herää kysymys, milloin olisi ollut parempi aika olla nainen?

Anteeksi jos joku on jo kysynyt.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Dolan Thiccu, aion postaa kommenttisi jatkossakin, koska puheenvuoron säännöt kieltävät feikkiprofiilit.
Lisäksi minun ei yksinkertaisesti kannata alkaa väittelemään omalla nimelläni ja kuvallani feikkiprofiilin kanssa. Se on lähtökohtaisesti epäreilu asetelma.

Ja kuten jo aiemmin kirjoitin, yksi huono esimerkki ei kaada Sarkaasianin pointteja ja teoriaa.

Asiallista kritiikkia saa silti tulla esittämään ihan omana itsenään tänne.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Dolan Thiccun" kommentti oli kyllä niin hyvä, että sen olisi hyvin voinut kirjoittaa omalla nimelläkin. Feikkinimillä postattujen kommenttien poiston ymmärrän, koska ne ovat Puheenvuoron sääntöjen vastaisia, mutta laitan nyt tässä omalla nimelläni "Thiccun" kommentin oleelisimman osan (ulkomuistista): Sarkeesianin kritiikki pelejä kohtaan oli puolueellista ja virheellistä. Hän väitti, että arvostelemansa peli kannusti väkivaltaan naisia kohtaan, mutta tosiasiassa pelissä sai miinuspisteitä, jos hyökkäsi sivullisten naishahmojen kimppuun.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

http://www.dailydot.com/news/reddit-fappening-cele... This just in: kuvien seassa lapsipornoa eli seksuaalista materiaalia alaikäisestä urheilijasta.

Näinköhän moni kuvavuodon kannattaja kääntää päätään...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Vai muka lapsipornoa? Sanoithan itsekin tässä keskustelussa, että alastonkuva ei vielä välttämättä ole edes pornoa. Ja vaikka olisikin, niin minusta on kyseenalaista, onko 16-vuotiaan urheilijatytön kuva lapsi pornoa. Seksuaalisuuden suojaikäraja on Suomessa juuri tuo 16 vuotta, ja monissa maissa vielä alhaisempi. 16-vuotiaan alastonkuvan nimittäminen lapsipornoksi on minusta aikamoista liioittelua, ja hämärtää koko termin merkitystä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

No, lainsäädännön näkökulmasta alastonkuvat kenestä vaan alle 18 vuotiasta ovat lapsipornoa ja laitonta materiaalia levittää tai hallussapitää. Joten en lähde tässä sen enempää määrittelemään mikä on ja mikä ei lapsipornoa kun poliisi sen on jo puolestani määritellyt.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #159

Lainsäädännön näkökulmasta kyllä (ainakin Amerikassa, Suomesta en tiedä), mutta ei se tee siitä yhtään järkevämpää. On aivan eri asia pölliä ja pistää nettiin 16-vuotiaan alastonkuva kuin pakottaa vaikkapa 11-vuotiaat lapset tekemään seksuaalisia tekoja ja kuvata koko sessio videolle. Nuo teot ovat vakavuudessaan ja rangaistavuudessaan valovuosien päässä toisistaan. On pelkästään tyhmää, jos lainsäädäntö käyttää niistä samaa termiä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #186

Kumpikin on yhtä kaikki lapsipornoa, jonka kuvaaminen, hallussapito ja levitys on jokatapauksessa laitonta.

Kuvia katsoneille varoituksen sana: älkää tallentako niitä koneillenni, poistakaa selaushistoria ja evästeet. Olette syyllistyneet rikokseen jos olette nähneet niitä alaikäisestä urheilijasta levitettyjä kuvia.

Tässä on vain yksi syy miksi niitä kuvia ei olisi kannattanut katsoa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #200

Turhaa pelottelua. Maailmassa ei ole niin paljoa lakimiehiä eikä poliiseja, että edes pientä osaa niitä kuvia nähneitä saataisiin syytteeseen. Eikä sitä paitsi pelkkä kuvan näkeminen välttämättä täytä rikoksen tunnusmerkistöä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #211

No, mä yritin antaa hyviä vinkkejä joka saattaa pelastaa jonkun kuvia vain katsoneen kovalta tuomiolta. Laki nimittäin ei suhtaudu lapsipornoon kevyesti, riippumatta onko siinä kuvassa 11 vai 16 vuotias.

Eihän niitä neuvoja ole pakko uskoa. Kuvan näkeminen ei täytä, mutta sen hallussapitoon lukeutuu myös sen oleminen jossain koneen välimuistissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #159

Jokaisella suomalaisella lapsiperheellä on pienten lapsien nakukuvia. Minustakin löytyy sellaisia vanhasta kenkälaatikosta monia. En usko, että laki sellaista kriminalisoi.

Pekka Pessi

Sarkeesianin saamilla tappouhkauksilla ei ole mitään tekemistä pelikulttuurin kanssa. Ne on tökerösti väärennetty myötätunnon herättämiseksi ja Sarkeesianin kriitikoiden mustamaalaamiseksi. Mikäli Sarkeesianin omista sairaimmista heitoista on mitään pääteltävissä, kyseessä on jonkinlainen transfer, Sarkeesian kuvittelee että myös muilla ihmisillä on samanlaisia murhafantasioita kuin hänellä.

Kannattaisi Saara tutustua asiaan ennen kuin heittelet misogyynisiä naisvihakommentteja aiheesta.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Jaa, nyt Sarkeesianin tappouhkaukset ovatkin vain väärennyksiä ja false falg-operaatio :D mä luulin, että villeimmät salaliittoteoriat oli Zoe Quinnin tapauksen yhteydessä...

Naisena internetissä voin kyllä sanoa, että kaikenlaiset uhkailut ja huorittelut on kyllä ihan arkipäivää. Ei niitä tarvitse alkaa väärentämään.

Kannattaisi itse miettiä hetki omien väitteidensä uskottavuutta :D jätetään tämä nyt tänne varoittavaksi esimerkiksi.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja

Naisena internetissä 90-luvun alkupuolelta lähtien ja en ole saanut yhtäkään uhkailua enkä yhtään huoritteluakaan muista. Missä/millä saitilla tuollainen käytös on ihan arkipäivää?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #149
Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja Vastaus kommenttiin #160

Täytyypä tutustua tarkemmin. Se mitä tässä ehdin pläräillä, niin "Jonneilla" eskaloituu aika nopeesti toisille kettuiluksi ihan asiallisena alkava keskustelu. Ei tämä mitenkään vaikuttanut olevan kysyjän/aloittajan/kommentoijan sukupuolesta kiinni vaan kyseiselle laudalle syntyneen yleisen keskustelutavan syy. Onhan tuollakin laudalla säännöt, että uhkailuista saa bännit, joten jos laudan keskustelukulttuuri on tasolla "Jonne" ja ei kestä sitä, niin aina voi vaihtaa lautaa. Ellei sitten halua masokistisesti pysyä laudalla.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #179

Miehiä ei huoritella, miehiä ei uhata raiskata. Miehistä ei postata kuvia, jossa heidän kuvansa päällä on spermaa.

Että kyseessäkö ei ole sukupuolittunut ilmiö...

Kaikki nämä btw tapahtuneet minulle ylialudalla. Ja ei, en käy siellä säännöllisesti, mutta vilkuilen silloin tällöin mitä minusta siellä puhutaan, siltä varalta että pitää tehdä jatkotoimenpiteitä.
Enkä suosittele kyseistä sivustoa kellekkään muullekkaan kuka haluaa esim. säilyttää mielenterveytensä.

Pekka Pessi Vastaus kommenttiin #201

Sinultapa tulee paksua sovinistisoopaa. Miehiäkö ei muka raiskata? Tällaistako tämä feministinen raiskauskulttuuri on?

Sovitaanko niin, että raiskaajalla on aina vagina, niin ei sitten naisiakaan raiskata. Paitsi mitä nyt joskus, mutta nehän ovat vain hyviä raiskauksia, niin kuin vaikka nyt Vaginamonologin kuvaama raiskaus, jossa lesbo juottaa 13-vuotiaan känniin ja harrastaa tämän kanssa seksiä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #220

"Miehiäkö ei muka raiskata?" Missähän olen sanonut näin?

Mene muualle keksimään päästäsi mun mielipiteitä ja derailaamaan keskustelua.

Pekka Pessi Vastaus kommenttiin #226

Niinpä niin, miehiä ei uhata raiskata. Siinähän on iso ero. Ihan samaa sovinistipaskaa, omaa sanaasi käyttääkseni.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja Vastaus kommenttiin #201

Oon aika varma, että on forumeja, joihin postataan kuvia miehistä, joiden (kuvien) päällä on spermaa.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja Vastaus kommenttiin #201

Kävin googlettamassa "Saara Huttunen ylilauta" ja olet kyllä saanut kohtuuttoman paljon paskaa niskaasi sieltä. Olet kaunis ja nuoreksi naiseksi rohkea ja älykäs. Itse olin hyvinkin samanlainen kuin sinä, kun olin ikäisesi. Älä anna ylilaudan jonnejen masentaa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #228
Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #149

Kiitos, Piia, kun kerroit omat kokemuksesi aiheesta. Minäkin olen ihmetellyt, että ketkä niitä uhkailuita oikein saavat. Henkilökohtaisesti en ainakaan tunne ketään, joka olisi moisista kokemuksista kertonut. Ehkä joitain lehtijuttuja on joskus ollut, mutta aika harvinaiselta tuo tosiaan kuulostaa ilmiönä. Tai sitten vain suurin osa tutuistani on sen verran fiksuja, että ohittavat moisen töryn olankohautuksella ja unohtavat sen saman tien.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #174

Korhonen, kts. Sarjakuva jossa selitetään miksi miehet eivät näe naisten uhkailua. Eli sitä tapahtuu kyllä vaikka sinä et mukamas tunne ketään jota olisi uhkailtu. Todennäköisesti tunnet.

http://www.robot-hugs.com/harassment/

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #204

Ei tuo sarjakuva auta juurikaan. En ymmärrä sen esimerkkejä tai sitten ne eivät liity tasa-arvoon. Eka esimerkki on lääketieteellisestä toimenpiteestä, jossa naisen pitää odottaa aborttia. Mitä sitten? Montaa muutakin lääketieteellistä toimenpidettä joutuu odottamaan. Tuskin esimerkiksi mieskään voi kävellä terveyskeskukseen, ja vaatia, että "teidän on tehtävä minulle vasektomia puolen tunnin kuluessa, aika alkaa nyt".

Provokatiivisesta pukeutumisesta varoittavat taas luultavasti varoittavat myös miehiä siitä, ettei kannata hortoilla kännissä slummialueella kultaketju kaulassa ja pullea lompakko puoliksi takataskusta ulkona, tai mennä soittamaan suutaan nakkikiskan jonon kännissä olevalle tatuoidulle kaljupäälle. Henkilö, joka valittaa naisen kielenkäytöstä valittaa todennäköisesti myös lasten, vanhusten, opiskelijoiden, tms. ihmisryhmien kielenkäytöstä. Eli ei sukupuolisensitiivisiä nuokaan.

"Tossun alla" olemisesta toki vinoillaan, mutta niin vinoillaan siitäkin, jos joku antaa pomonsa, sisarensa, vanhempiensa, kaverinsa tai kenen tahansa pomottaa liikaa.

Jos yrittää iskeä naista, ja huomaakin, että nainen onkin jo jonkun miehen seurassa, niin anteeksipyyntö miehelle on minusta ihan normaalia kohteliaisuutta. Millä ihmeen logiikalla iskijän pitäisi pyytää anteeksi naiselta? Mitä hän pyytäisi naiselta anteeksi? Sitäkö, että ajatteli naisen olevan viehättävä ja, että halusi tutustua häneen paremmin?

En käy nyt kaikkia läpi, ettei kommentista tule liian pitkä, mutta kiitos linkistä. Otan sen talteen. Siitähän voisi olla jopa aineksia blogiartikkeliin. :)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #239

Jos edes se sarjakuva ei saanut sinua ymmärtämään asiaa, niin sitten taidan luovuttaa. Mielestäni se oli harvainaisen selkeä esitys siitä, miksi miehet eivät havaitse naisten ahdistelua, ja täten luulevat, että se on todella marginaalinen ilmiö, vaikka se todellisuudessa on hyvin yleinen.

"Millä ihmeen logiikalla iskijän pitäisi pyytää anteeksi naiselta? Mitä hän pyytäisi naiselta anteeksi?" Ei iskijä, vaan ahdistelija. Ja jos et tiedä miksi ahdistelijan pitäisi pyytää ahdisteltavalta anteeksi, niin en taida tässä alkaa tuhlaamaan aikaani yrittämällä selittää.

Pekka Pessi

Ei tässä mitään teorioita, kuka tahansa voi käydä katsomassa miten tökerösti ne on väärennetty. Slashdotissa oli mukava analyysi, mutta tässä sun misogyynisesti naisvihaksi leimaamassa jutussa on näköjään linkattu ihan samat jutut:

http://www.returnofkings.com/42602/did-anita-sarke...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #150

Return of the kings on tunnettu sovinismifoorumi, eli en todellakaan usko heiltä mitään puolueettomia väitteitä tästä asiasta.

Muutenkin väite uhkailujen väärentämisestä false flag-operaationa on todella absurdi. Varsinkin kun näin omasta kokemuksesta tietää miten vähällä voi saada niitä uhkauksia kunh on nainen internetissä.

En ole ylipäätään kovin iloinen siitä, että tälläistä sovinistipaskaa linkataan blogiini. Mutta onneksi jokainen varmaankin osaa ajatella itse omalla päällään kuinka absurdi väite tuo väärentäminen on.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #161

Olkoon foorumi miten puolueellinen tahansa, niin tuo todiste, mitä siellä esitettiin vaikuttaa kyllä erittäin vakuuttavalta. Jos kuva on todella aito Sarkesiaanin twiittaus (lienee helppo tarkistaa), niin perin oudolta vaikuttaa, että hän olisi ottanut sen screenshotin 12 sekuntia viimeisimmän "uhkailuviestin" jälkeen (ja kolme minuuttia ensimmäisen viestin jälkeen) ja vieläpä niin, että hän ei itse ollut loggautunut Twitteriin.

Tarvittaessahan asia selviää, jos Twitter suostuu tutkimaan, kuka tämä "Kevin Dobson" on, mutta joka tapauksessa noin vakuuttavien todisteiden kutsuminen "sovinistipaskaksi" on aika raju väite. Itse asiassa Sarkeesianinhan pitäisi antaa koko juttu poliisin tutkittavaksi. Laiton uhkaushan on rikos.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #175

Ei käyny mielessä, että joku muu on ottanus screenshotin ja linkannut sen Sarkeesianille?

Mutta en kyllä ihan oikeasti ala pohtimaan täällä tämän todella absurdin väitteen yksityiskohtia.

Kyseinen sivusto on sovinistisivusto ja nämä eivät todellakaan ole mitään vakuuttavia todisteita, vaan panettelua ja vääritelyä.

Sarkeesian kertoo tehneensä rikosilmoituksia. Kuten sanoit, jätetään tapaus poliisin ratkaistavaksi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #177

Ihan sama kuka sen screenshotin on ottanut, samat perustelut epäillä sen aitoutta pätevät silloinkin.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #185

Ja huomaattehan, että nämä screenshotatut uhkailut ovat vain jäävuoren huippu. Vaikka ne nyt jostain ihmeen syystä olisivat väärennettyjä (mitä en todellakaan usko, eikä nuo puolustuksetkaan kovin vakuuttavat ole), niin uhkailua on kyllä tapahtunut paljon muutenkin.

Tämän linkkasinkin jo mutta laitetaampa uudestaan http://femfreq.tumblr.com/post/96569154020/yes-ple...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

https://twitter.com/M_E_Winstead/status/5061977252...
Mary E. Winstead:
"To those of you looking at photos I took with my husband years ago in the privacy of our home, hope you feel great about yourselves."

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Saara, kommentoitko Piia Aallonharjan kirjoutusta.

Nöyrä pyyntö vain.

Tommi Mäkinen

"En aio liittää tähän linkkejä josta näkisi julkkisten alastonkuvia. "
Linkkejä kehiin tai ei tapahtunut!!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuostahan on uutisoitu pitkin kaikkien maiden iltalehtiä mikä ihme päiväkoti-ikäisen inttämisvimma sulla on?

Käyttäjän EijaNiskanen kuva
Eija Niskanen

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen hyvä blogaus tästä julkkisten alastonkuvakohusta.

http://suomenkuvalehti.fi/kuvien-takaa/julkkisten-...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen
Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

http://femfreq.tumblr.com/post/96569154020/yes-ple...
"Yes please, explain to me again how this has nothing to do with sexism."

Varoitus: ikäviä uhkauksia ja kamalaa kielenkäyttöä

Käyttäjän kiravuo kuva
Timo Kiravuo

Ajattelin kommentoida tähän että nuo kirjoituksen tapahtumat ovat USA:sta. Ja että Suomessa ollaan tolkkuisampia. Sitten kelasin näyttöä alas tänne kommenttikenttään ja luin muutaman vastineen kirjoitukseen. Näyttävät peikot nousseen kivenkoloistansa meilläkin.

Trollit eivät kuitenkaan ole koko maailma. Mutta valitettava realiteetti, näemmä meilläkin. Tärkeintä on olla ruokkimatta niitä.

kiravuo

Niko Sillanpää

Hesarin Ritari Rohkea teki tästä bloggauksesta oikein pääkirjoitussivun kolumnin, tietenkin vailla mitään lähdekritiikkiä:

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Alastonkuvien+vuo...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ei kuulemma ollut lukenut blogiani. Jos olisi, niin olisi todellakin ollut aiheellista lähdeviitata.

Mutta sekin on ihan huvittavaa, että hesarin palkkalistoilla oleva ihminen julkaisee tälläisen tänään, kun itse näin palkkaa saamattomana harrastelijana julkaisin lähes samanlaisen tekstin jo kaksi päivää sitten.

Niko Sillanpää

Yhtäläisyydet kyseisen kolumnin ja tekstisi välillä ovat niin huomattavat, että on melko vaikea uskoa, että kolumnin kirjoittaja ei olisi lukenut tekstiäsi.

Välillisesti on pääteltävissä, sinulla on ilmeisesti tulevaisuutta Hesarin pääkirjoitustoimittajana.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #216

OIKEASTIKO Saara uskot ettei hän ole lainkaan lukenut blogiasi?
Täysin samat pääelementit väännettynä "omannäköisiksi". Yksinkrtaisesti: Liian sattumaa.

VAi oletko itse saanut blogiin idean ja kopannut sen kansainväliseltä saitilta (ei sekään kiellettyä ole)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #222

No kyllä mä nyt luulen, että pääkirjoittaja on rehellinen jos niin sanoo. Onhan se voinut olla sattuma, koska nämä nyt ovat viimeaikaisia tapahtumia, ja ei lopulta tarvi laskea kuin 1+1 että ne liittyvät toisiinsa.

Tietenkin olen kopinut ideani kansainvälisiltä saitelta, koska tämä kirjoitus oli käytännössä tiivistelmä viimeaikaisista tapahtumista.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #227

OK. Sattumaa ja plagiointia tai sitten ei (siitä ei voi jokainen muodostaa oman mielipiteensä), tässä tämä Hesarin - blogisi jälkeen - ilmestynyt pääkirjoitus samasta aiheesta.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Alastonkuvien+vuo...

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Edit. turhat löpinäni poistettu
Tarkoituseni ei todella ole mitenkään dissata Saaran hyvä kirjoitusta, tää HS:n plagio vaan ärsyttää. . Paljonhan aiheesta löytyykin porinaa netissä mm.
http://www.vox.com/2014/9/2/6095939/jennifer-lawre...

( Suomeksi tosin vain kuin sinun ja perässä Hesarin. .)

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Itse useissa keskustelussa nostan sellaisia asioita ja huomioita yhteiskunnasta ja sen muutoksista esiin, joihin päätyy joskus joku toinenkin - Poikkeuksena minun ja sen toisen välillä on vain, että tämä toinen saakin tutkimusapurahoja satoja tuhansia, jotta suostuu aivonsa käynnistämään.

Häiritseekö, kun sinulle ei makseta mitään? Itseäni ei ainakaan.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #234

Ei minua häiritse, enhän kirjoittelisi ilmaiseksi jos en tykkäisi kirjoittelusta. Mutta on se toki ihan hupaisa ajatus, että joku saa rahaa kirjoittamalla ylös havainnot, jotka olen itse kirjoittanut ylös ilmaiseksi.
Kyllähän sitä toki itsekin toivoo, että jokupäivä saisi kirjoittamisesta rahaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomen kielessähän on tunnetusti vapaa sanajärjestys, joten otsikon voi muotoilla myös:

"Aika olla huono nainen".

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

https://www.facebook.com/groups/209278885883885/pe...
This just in: Quinnia ja Sarkaasiani puolustavaa pelialla työskentelevää naista uhkaillaa, lopettaa alan duunit.

Niko Sillanpää

Kun nyt vihdoin sain aikaiseksi katsoa kyseiset kuvat, pidän viestissä #19 olevan teoriani voimassa.

Ja joo, olihan niissä kuvissa seassa alaston mieskin, hänen feministiä oikeuksiaan on loukattu.

Käyttäjän piiaaallonharja kuva
Piia Aallonharja

Jätän vielä tämän näkökulman tänne eli koko peli-lehdistön korruptoituneisuus ja miten pelaajat siirtyvät lehdistä mieluummin seuraamaan bloggaajien ja vloggaajien arvosteluja

http://www.slate.com/articles/technology/bitwise/2...

Käyttäjän VilleLavikka kuva
Ville Lavikka

Kiitos tästä artikkelista Saara, ihailen suuresti rohkettasi. Googlailin juuri suomenkielisiä kirjoituksia aiheesta ja ne ovat ehkä ymmärrettävästi melko vähissä.

Mielenkiintoista tämä artikkelin kommentteissa on ehkä se, että paikalle ei ole löytät niinkään #gamergate jengi vaan yleinen antifeministinen porukka.

Erityisen kuvottavana pidän Jukka Mäkisen välihuutoa, jossa implikoitiin, psykopatian olevan edellytys feminismismille. Ihan oikesti nyt Jukka, jotain kannattaisi säästää
niihin hetkiin kun ottaa kaljaa kaltaistensa joukossa.

dome.fi sivuston samoja asioita käsittevien artikkeleiden kommeteissa, taas esiintyy oleelisesti kaikki #gamergate argumentit, ainoastaan suomenkielelle käännettynä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Niin, täällä usarissa ei varmaan hirveämmin pelaajat pyöri, vaikka ainakin yksi pelaajan kommentti on nähtykkin.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

http://games.on.net/2014/09/gdc-2014-was-targeted-... Tällästä, siis pommiuka tapahtumassa missä Sarkeesian oli puhumassa. Tämä ennen tätä pahinta härdelliä, jo alkukeväästä.

Että joo, ei haukku haavaa tee...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Silloin kun tätä kirjoittelin viikkoja sitten, en kyllä olisi arvannut, että soppa tästä vain sakenee kasaankuivumisen sijaan.

Gamergatea on yritetty maskeerata koskemaan nyt pelialan ja pelijournalismin korruptiota vaikka kaikki asiaa seuranneet kyllä tietävät mistä se on lähtenyt; Zoe Quinnin seksielämän paheksumisesta.
Olen monta kertaa yrittänyt kysyä, mutta kukaan ei ole vielä vastannut:
Jos kysymys toden totta onkin pelialan korruptiosta, miksi tässä nyt vatvotaan indiepelinkehittäjiä, eikä arvostella miljoonatuloja vuosittain tekeviä jättipeliyhtiöitä. Luulisi, että heillä pelijournalismissakin liikkuisi hitusen isommat rahat.

Mutta niin, ei tässä ole kyse pelialan korruptiosta. Tässä on ja kokoajan on ollutkin kyse pelialalla toimivista naisista. Tarkemmin siitä miten heidät pyritään savustamaan ulos.

Viimeksi eilen näin twiittejä siitä, että indiepelinkehittäjät eivät enää uskalla kiittää julkisesti pelinteossa yhteistyötä tehneitä tahoja nimillä, koska muuten heitäkin aletaan ahdistelemaan.
Tosi "kiva" miten tämä koko härdelli on omalta osaltaan köyhyttänyt indiepelikulttuuria. No, kai se sitten olikin tarkoitus.

Käyttäjän JohannesMyllyniemi kuva
Johannes Myllyniemi

Hyvä tekstin pätkä palata näin vuosienkin jälkeen.

Toimituksen poiminnat