Saara Huttunen Ei ehkä sittenkään niin vihainen feministi

Aikomuksenani on vaihtaa pankkia

Olen ollut Danske bankin (entinen Sampo pankki) asiakkaana siitä lähtien kun minulle ensimmäinen tili luotiin, mutta taitaa olla aika tiemme erota.

Heidän nettipankkinsa on onneton javahässäkkä, kaupanpäälliseksi minulla on huonoja asiakaspalvelukokemuksia Jyväskylän Danske bankin toimipisteestä keskustassa; tavallisilta asiakkailta (jotka haluavat nostaa tai tallettaa rahaa) on poistettu  jonotusnumeroautomaatti, joten asiakkaita seisotetaan jonossa ihan turhaan. Ottaen huomioon, että lähinnä vanhat ihmiset käyttävät pankkia nostaakseen rahaa tililtä, on tämä aika järjetöntä asiakkaiden kohtelua.

Viimeisenä pisarana lienee tämä:  "Entinen Sampo Pankki eli nykyinen Danske Bank ei enää toukokuun alusta maksa lainkaan korkoa tavalliselle käyttötilille". Ei sillä, että mitään oikeaa voittoa tekisin koroilla, koska tuloni ovat minimaaliset. Kyse on periaatteesta!

Kysyisinkin nyt teiltä mitä pankkia suosittelette. Plussaa siitä, että opintolainan nostamisen kulut ovat mahdollisimmat pienet. Danske bankissa opintolainaa nettipankista nostaessa maksaa automaattisesti  5e kuluista pankille riippumatta noston suuruudesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Jyväskylän toimipisteen toiminta on ihan käsittämätöntä, koska siellä on edelleen se lippuautomaatti ja se voisi olla käytössä koska tekniikka siihen on edelleen olemassa. Joskus rahaa tilille tallettaessani (thank god sitä varten ei tarvitse enää jonottaa kiitos uusien talletusautomaattien) olen saanut Jyväskylän sampo pankissa saanut jonottaa yli 30 min!

Aimo Suomi

Muista Saara nauraa matkalla uuteen pankkiin, se pidentää ikää...

Niin Katainenkin tekee, ja hallitus sen kun porskuttaa...

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

"Sen lisäksi, että heidän nettipankkinsa on onneton javahässäkkä, en haluisi tukea Wahlroosia mitenkään."

Tuet Wahlroosia maksamalla veroja, mutta miten ihmeessä Danske tähän liittyy?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

http://fi.wikipedia.org/wiki/Björn_Wahlroos kai hän taitaakin enemmän liittyä Sampo-vakuutusyhtiöön kuin sampo pankkiin. Pitäis ehkä tarkistaa fakatat ennen kirjoittamista. Itseni siis.

Harri Rautiainen

" Pitäis ehkä tarkistaa fakatat ennen kirjoittamista."

Alat viisastumaan. Tervetuloa vaan bloggaamaan jatkossakin!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tästä oppineena kiitän Sinua, eli nokkeluus ei aina toimi, jos tieto on väärää.

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

Kun selvisi että Danske ei ole Nallen pankki, niin vähenikö pankin vaihtamisen into? Iljettääkö nyt Nordea, koska Wahlroos on hallituksen puheenjohtajana?

Minkälaisia kvaliteetteja ei saa pankin suuromistajilla tai hallitusten jäsenillä olla, jotta se ei johda pankin vaihtamisen viettymykseen?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #47

Kyllä tuo yksilöiden talletusten koron poistaminen taitaa silti olla se suurin tällähetkellä vaikuttava tekijä. Vaikka eihän se nyt silleen omilla tuloilla merkitse, mutta ylipäätään törkeää henkilöasikkaiden muroihin kusemista. Henkilöasiakkaiden asemaa on niin hienosti täällä Jyväskylässäkin onnistuttu lyttäämään juurikin esim. sillä jonotusvuoronumerolaitteehn käytöstäpoistolla.

En kyllä nordeaankaan aio vaihtaa. OP vaikuttaa tällähetkellä lupaavimmalta.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ihan muistutus: Sampopankissa Wahlroosilla ei enää ole roolia. Jos vaihdat Nordeaan, olet Wahlroosin bisneksissä mukana kyllä. Ottamatta asiaan muuten kantaa, näin on.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Tekstiä editoitu tämän tiedon pohjalta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

OP.

Todella hyviä vaihtoehtoja ei ole. Mutta Nordea ajaa koko ajan palvelujaan alas, entinen Sampo on ollut entinen jo pitkään.

Itselläni on tili Handelsbankenissa ja Osuuspankissa. On Nordeassakin, mutta vain satunnaiseen käyttöön. Handelsbanken toimii netissä kelvollisesti - ja saattaa rahoittaa köyhää opiskelijaa? - mutta konttoreita on harvassa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ulkomaankaupan takia jouduin avaamaan Nordeaan tilin. Oisihan se hoitunut Op:n kin kautta, mutta oli helpompi eritellä jokatapauksessa erikseen, joten avasin Nordeaan. Saakutin rosvot! Perivät kuukausittain 9€, vaikka ei olisi yhtään tapahtumaa! Op. ei olisi perinyt! Noh, en nyt viitsi moisen takia alkaa rumbaan, vaikka onhan toi 118€/ vuosi jonnii joutavasta! Perkule!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #22

Minulla on vanhaa perua dollaritili osuuspankissa, mutta ei siellä enää dollareita ole. Jossain vaiheessa vain oli tarpeen.
Samanlainen on erään ruotsalaisen pankin tili, jatkuvasti SEK 0,00 - mutta on varalla, ja siinä sivussa sain ruotsalaisen henkilötunnuksen. Eivät sentään peri maksuja.

Yhteistyöni Sampon kanssa loppui toistakymmentä vuotta sitten. Huomasin että tilini oli 3 oravannahkaa miinuksella, tilinhoitomaksuja. Menin konttoriin ja maksoin pois. Silloin kävikin niin, että se tili oli suorituksen jälkeen yhdeksän oravannahkaa miinuksella. Kysyin syytä: he eivät olleet huomanneet laskuttaa miinuksella olleesta tilistä pariin vuoteen, ja lisäksi tuli huomautusmaksu. Huomautin että ei ole huomautettu eikä huomattu, maksoin yhdeksän yksikköä ja lopetin tilin. Vaadin kirjallisen vakuutuksen siitä, että minulla ei ollut enää mitään piilevää tiliä tai muuta velkaa kyseiseen pankkiin ja että heillä ei ollut tästä lähin mitään vaatimuksia. Tiemme erkanivat.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #24
Kari Virtanen Vastaus kommenttiin #24

Itsellä myös ylimääräinen Norjan Nordean tili, mutta muista syistä.

Eivät myöntäneet jostain ihme syystä(asuinpaikkani) korttia, ja kun lopetin palkkatilini ja vaihdoin nettipankkiin tuli kirje jossa todettiin, että en voi lopettaa tiliäni, ennen kuin olen luovuttanut korttini takaisin. :)
Eivät näköjään tiedä, kellä on kortti, ja kellä ei. Nordea Pankki oli vielä kalliskin kuin mikä. Tuotti tappiota minulle. Nettipankki nettoa.

Harri Rautiainen

Handelsbankenissa yli 15 vuotta. Kaikista kokemistani asiakassuuntautunein. Päätöksenteko siellä on kaikissa asioissa työnnetty konttoritasolle. Ja sinulla on 'omavirkailija', joka ottaa kantaa kaikkiin asioihin.

Löytyy varmaan Jyväskylästä. Kannattaa sopia tapaaminen puhelimitse. Täällä pk-seudulla ainakin pitävät konttorin ovet lukittuina muulloinkin kuin kurakelin aikana. Jos tuttu naama soittaa ovikelloa, niin päästävät sisälle.

Käyttäjän akutalikka kuva
Aku Talikka

Minulla ei ole omakohtaista pahaa sanottavaa kolmesta suurimmasta pankistamme, mutta Sampo Pankki / Danske luopuu Javasta. Tämän kuulin radiosta noin viikko sitten. Suositella voisin kaikkia pankkeja, mutta tarkempi arvio riippuu mm. talletusvarallisuudesta, lainoista ja verkkopankin käyttötarpeista. Sammossa on ollut ilmainen verkkopankki säästötilin kanssa mutta OP:ssä verkkopalvelu maksaa aina, mutta säästötililtä nostamiseen ei ole ylimääräisiä maksuja.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Verkkopalvelun maksullisuus on huono asia minun kannalta, koska hoidan käytännössä kaikki pankkiasiat (paitsi rahan noston ja talletuksen) netissä.
Suurin oma vaikuttava tekijä taitaa olla juurikin se millaiset kulut pankki ottaa siitä, että nostaa opintolainaa nettipankissa. Kuulisin mielelläni ihmisten kokemuksia opintolainan noston kuluista eri pankeissa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

S-pankissa on ilmainen tili ja nettipalvelut. Käteistä saa jokaisen S-ketjuun kuuluvan liikkeen kassalta. Edellyttää muistaakseni asiakasomistajuutta joka maksaa kertamaksuna jotain.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos rahannoston tulevaisuudessa voi hoitaa netistä, niin millainen tulostin siihen tarvitaan?

Joachim Seetaucher

Ehkäpä juuri sinulle suosittelisin Osuuspankkia. Itselläni on asiakassuhde Nordeaan ja se juontaa juurensa jo KOP:n ajoilta vuosikymmenten takaa. Nordea on kuitenkin viime aikoina muuttunut nihkeäksi, arvaamattomaksi ja tiukaksi.

Opiskelijan tarpeeseen Osuuspankki voisi "pienen ihmisen" pankkina antaa parhaan palvelun, varsinkin jos jossain vaiheessa haet vaikka opintolainaa t.m.s.

Jouni Haimi

Niin ja olikos se niin että osuupankissa jäsenenä saa paljon enemän etuja kuin vain pelkkänä asiakkaana

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Osuuspankilla on jonkinlaiset tilinhoitomaksut jos lainat ja sijoitukset ovat vähäisiä. Voi olla, että opiskelijan kohdalla tekevät poikkeuksia. En osaa vastata heidän puolesta.

Suurvelalliselle perheenisälle OP on itsestään selvä valinta. Pankista saatavilla bonuksilla (kuten sanoin kun velkaa ja/tai sijoituksia) "bonuksilla" maksetaan tilimaksut ja ennen kaikkea pohjolan vakuutukset.

Itselläni on ollut viimeisimmät 6 vuotta ilmainen kotivakuutus.

Lisäksi tässä on se ideologinen pointti, että OP on säästöpankkien ohella KOTIMAINEN valinta.

Itse painottaisin kotimaisuutta pankin valinnassa.

Aluksi en meinannut uskoa tähän bonussysteemiin, mutta se on osoittautunut erinomaiseksi.

Katsotaan vaan niin jollakin verukkeella EU tai kilpailijat saavat sen kiellettyä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

No enpä osaa sen paremmin perustella. Mutta itse olen asioinut yli 40 vuotta Osuuspankissa. Ja se on pankkimme (ja lastemme pankki) nykyisinkin.

Toki kilpailutin pankkeja nuorempana kun vielä tarvitsin opinto- ja asuntolainoja sekä kulutusluottoja.

Palvelu on ollut koko ajan kaikin puolin joustavaa ja kilpailukykyistä. Ja koska olen myös jäsen, saan sieltä bonuksen.

En väitä, etteikö asioita hoidettaisi yhtä hyvin muissakin pankeissa mutta eipä ole ollut tarvista vaihtaa.

Siis Op. Ja vakuutukset nyt siirretty Pohjolaan.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Javasta on ollut sietämätöntä riesaa minulle ja monelle tutulleni. Parisen kuukautta sitten Danske ilmoitti luopuvansa Javasta (saman toteaa Aku Talikka yllä). Tapahtunee kesällä?

Kauan sitten oli erittäin kansanläheinen Postisäästöpankki, sitten Postipankki, Leonia, Sampopankki, Danske. Joku vaihe jäi välistä.

Minulla oli elämänvaihe jolloin ei ollut mitään velkaa ja elin erittäin pienin kuluin, rahaa kertyi hieman tilille. Hintojen nousu söi säästöä eikä mitään korkoa saanut. Siirsin säästöt parempaan käyttöön. Tosin nyt Kataisen hallitus tekee kaikkensa tukkiakseen nämä muut väylät ja ajaakseen ihmiset pankkien saaliiksi (esim. rahastosijoittamiseen).

Kari Virtanen

Suomalaiset pankit/nettipankit tuntuvat kaikki melko huonoilta esim parhaisiin norjalaisiin verrattuna.

Miltä kuulostaisi seuraavat ya.no bankin ehdot kun itse aloin asiakkaaksi Nordean sotkujen ja rahastuksen jälkeen.

Palveluhinnasto: Ei juuri mitään.
Kortti hinnasto: Ei juurikaan mitään.
Korko 6% jo ensimmäisestä tilille laitetusta kruunusta

Nykyään ehdot ovat jonkin verran huonontuneet. esim korko taitaa olla jossain 3% tienoilla ensimmäiseen 250000 kruunuun.

Tunnetun talouslehden testissä paras palkkapankki seitsemänä vuonna peräkkäin.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Saara: "rahaa tilille tallettaessani"

Joulun alla yritin laittaa pienen summan tililleni Danskessa. Kiersin Helsingissä monta paikkaa jossa oli ennen ollut konttori. Kaikki kadonneet, ei konttoria missään. Eikä varsinkaan käteistallettamista. Lopulta löytyi rautatieaseman sivukäytävältä pieni tiski, josta sai pantua rahaa tilille.

Hyvä vai paha? Itse asiassa tarvitaanko käteistä enää? Menee viikkoja ettei tule käteiseen koskettua. Ehkä muunlaisessa ympäristössä tarpeen?

Oikeastaan: tarvitaanko pankkeja? Tai millaisia pankkeja?

Kari Virtanen

No itse en ole pankkiani nähnyt ikinä. Enkä juuri rahaakaan. Onkohan niitä olemassakaan? :)

Hyvin kuitenkin pelaa. Paremmin nettipankkini on tuottanut kuin naapurin osakkeet.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Itse jouduin jossain vaiheessa ravaamaan paljon pankissa tallettamassa käteistä toimiessani oriflamein myyntikonsulttina. Asiakkaat maksoivat minulle käteisellä ja lasku piti maksaa netissä. Toisinaan saan isoja seteleitä esim. joulu- tai syntymäpäivälahjaksi, ja en haluisi pitää niin isoja rahoja ainakaan lompakossa.

Palvelupisteiden ja ottoautomaattinen on ikävää kun vielä kaikkialle (esim. junissa) ei voi maksaa visa electronilla, joten on pakko olla käteistäkin käytössä.

Pekka Salo

Entäpä S-kaupan S-pankki? Tutustu ainakin. Ei se ainakaan huono ole ja rahaa saa kaupoista.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Saako niiltä ihan opintolainaakin?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #34

"Myöntääkö S-Pankki opintolainoja?
Ei, S-Pankin palvelutarjontaan eivät kuulu opintolainat"
Valitettavasti S-pankki ei siis tule kysymykseen pääpankkinani ainakaan.

Harri Rautiainen

Aluksi vierastin S-pankkia noin ajatuksena. Lienee tätänykyä varteenotettava vaihtoehto. Kulut näyttäisivät kohtuullisilta, jotkut jopa olemattomilta.

Olin pari viikkoa sitten konferenssissa, jossa S-pankin turvallisuuspäällikkö puhui, ja pätevästi. Jos S-pankin muukin henkilökunta on yhtä asiantuntevaa, niin sitä pankkia ei tarvitse hävetä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Pankeilla voi olla nuorille edullisia tarjouksia, esimerkiksi alle 26-vuotiaille ilmainen verkkopankki. Opintolainaa nostavalle tärkeää on ottaa selville lainannostokulut, ne voivat vaihdella reippaasti eri pankeissa.

Verkkopankin suhteen paras on ollut mielestäni eniten käyttämäni SP/POP-ryhmän verkkopankki. Netin kautta on onnistunut myös yhteydenpito pankkiin, niin että harvemmin tarvitsee mennä konttoriin. Huonoja vaihtoehtoja ei taida Suomessa olla muita kuin Danske Bank. Jos vaihtaa Danske Bankista pois, ei voi helposti pettyä.

Kannattaa tutustua paikallisiin pankkeihin ja valita omiin tarpeisiin sopivin. Osuuspankin kautta voi olla vaikeaa saada esimerkiksi Visaa.

Hannu Rytilä

Avasin 13-vuotiaana tilin Pohjoismaiden Yhdyspankin Tapiolan konttoriin. Pankkini on vaihtanyt nimeään monta kertaa. PYP-SYP-Merita-Nordea. Aloitin ensimmäisten joukossa nettipankkimaksamisen senaikaisilla laitteilla ennen internetiä. Tilinumeroni ja nettipankin käyttäjätunnukseni ovat olleet samat koko ajan, eikä yhtäkään virhettä ole koskaan sattunut. Palvelu on ollut hyvää viime vuoteen asti, nyt ajat ovat tiukentuneet. Onneksi Tuusulan konttori palautti uskoni Nordeaan.

S-pankki on toinen suositukseni. Uutena pankkina sillä ei ole "kupruja" taseessaan ja vakuutena on myymäläverkosto. Pitkät aukioloajat ovat myös plussaa.

Kari Virtanen

Vaimo on S-pankin asiakas vuosikaudet ja hyvin toimii. Sekä verkossa, että liikkeissä.

-S-pankki sopii hyvin vasemmistolaiselle ja osuustoiminta henkiselle vähän samoin kuin Elanto ennen.
-Konttoreita on käytännössä siellä missä kauppojakin, kynnys ei ole korkea, eikä ole liikaa marmoria.
-pitkät aukioloajat.
-Aluksi korko 2% tietämissä.
-Verkkopankin käyttö suurin piirtein ilmaista.
-Jäsenasiakkaat saavat maksuttoman kortin visa Debit/credit, joka pelaa paremmin kuin Visa elektron.
-nosto Ottopisteissä tai liikkeissä maksuton.

-Laina voi olla nuorelle vaikeampi juttu.

- Lisäksi ostokset kannattaa keskittää S-liikkeisiin, jolloin saa bonusta.

Itse en ole viimeisestä aivan vakuuttunut, sillä vaikkapa ABC:t ovat niin kalliita polttoaineen ostospaikkoja, että bonukset eivät saa hintaeroa kiinni.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Minulla ei ole tosiaankaan tietoa tarjoaako s-pankki edes opintolainaa. Mutta olen harkinnut, että avaisi sinne kumppanin kanssa yhteisen tilin ruokamenoja varten kun kuitenkin tulee pääosin s-ryhmän kaupoissa asioitua. Ymmärtääkseni on mahdollista saada yhteinen tili vaikka ei ole naimisissa ja kortti, jota kumpi vaan voi käyttää.

Kari Virtanen

Juu vaimo raahasi kerran minutkin kauppaan, jossa yhdessä täytimme paperit ja sain rinnakkaiskortin hänen tiliinsä. Avioliittotodistusta ei muistaakseni kyselty.

Pankin(kaupan) ja virkailijan(kaupan kassaneiti) koruttomuus viehätti.
Ei tullut "hattu käteen" tunnetta, eikä ruvennut kädet hikoamaan, vaikka olikin tärkeä tilanne.
Ymmärtääkseni rahan nosto/pano hoituu S-kaupan kassalla(ei mahdollisesti ihan kaikissa).
En tosin ole koskaan kokeillut.

Mauri Hyhkö

Hyvä puoli, jonka takia olen vielä Nordean asiakas, ovat sen maksuautomaatit, joita on meilläpäin riittävästi ja ne on uusittu hiljan. Varsinainen tili Op:ssa, mutta koska lopettivat maksuautomaatit, niin pakko pitää tili Nordeassa satunnaisten laskujen takia. Kyllä pankit ovat ovelia; ensin pakottavat asiakkaat tekemään niiden työt ja sitten vielä ostattavat asiakkailla tietokoneet laskun maksamista varten. Siihen en kyllä ala, pitäkööt nettipankkinsa. Joskus käyn ihan huvikseni ohikulkiessa nostamassa tiskiltä rahnaa jos ei ole jonoa. Ihan vain että tuntuma säilyy ja saa työllistää neitejä.

Kari Virtanen

Norjassa useimmissa pankeissa ei enää ole rahaa. Saa kait jos tilaa (ja maksaa).

Suomessa ainakin täkäläisestä Nordeasta saa käteistä parina kolmena tuntina päivässä.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

"Saa työllistettyä neitejä" - tottahan toki, meillä miehillä on omat pankin valintaperusteemme.

Pankkiautomaatti? Ehkä 10 vuotta sitten maksoin viimeksi laskun automaatilla. Paitsi vahingossa kerran - hei, tämähän maksaa. Sen koommin en ole automaattiin koskenut.

Eikö lehdissä kerrottu että pankit, Danskekin, aikovat muuttaa nyt myös nettimaksamisen maksulliseksi. Mitäs sitten tehdään?

Nettimaksaminen - periaatteessa kätevistä kävin. Mutta ei taida kaikille sopia, pitää olla nettiyhteys (ja ne neidit). Sosiaalisuus korvautuu omanäpyttelyllä yksinäisyydessä. Onko tämä sittenkään hyvää kehitystä?

Kari Virtanen

On siinä netin yksinäisyydessä omat hyvätkin puolensa, kun lähimpään konttoriin on 150 kilometriä, ja pitää maksaa vaikkapa matto Cappadokiaan umpiturkkilaiselle kutojalle.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Jyväskylässä suosittelisin Sinulle säästöpankkia. Se taitaa olla pienin perinteisistä pankeista ja ainakin minä olen sieltä saanut inhimillistä kohtelua. Op ja Nordea ovat suuria tuotantolaitoksia joille tavikset ovat vain hiekkaa lattioille tuova rasite, paremmille asiakkaille palvelu tietty on teennäisen hyvää.

Reijo Tossavainen

Pankkipalvelut ovat liian keskittyneet. Kilpailu pankkien välillä on melko näennäistä.

Aivan samalla tavalla on käynyt päivittäistavarakaupassa. Kauppaketjut kilpailevat sillä, kumpi rakentaa komeampia marketteja. Laskun maksavat asiakkaat.

Aimo Suomi

Aivan oikein Herra Tossavainen. Ja aurinko nousee idästä ja laskee länteen.

Kysynkin arvoisalta parlamentaarikolta, mitä Te henk.koht. tällä hallituskaudella olette asialle tehneet tai mitä persut seuraavan hallituksen pääministeripuolueena aikoo tehdä epäkohdan korjaamiseksi?

Juhani Piironen

Ei mikään pankki maksa korkoa enää. Ekp:n viitekorko on lähes nollassa, koska talous on lamassa vasemmistolaisen politiikan seurauksena.

Vaihtaisit puoluetta ja lopettaisitte Suomen tuhoamisen ja kakun jakamisen, ennekuin kakkua on edes leivottu.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Eikös Suomen Kim Il Sung (siis Arhinmäki) vaatinut valtiota perustamaan uuden kansanpankin. Siinähän se on.

Postisäästöpankki/Postipankki/Leonia OLIVAT sellainen. Mutta valtiohan nykyään sössii joka asian. Kansa ajetaan pois pankeista, nyt valtio ajaa kansan pois myös osakemarkkinoilta (se verojuttu).

Mitä ovat pankin tehtävät? Eikö maksuliikenne hoituisi yhdellä ei-pankkimaisella virtuaalikeskuksella, vertaa henkilökortti, terveyskortti ja vastaavat? Turha elättää pankkipörhöjä, Wahlroosit ja muut.

Lainojen myöntö ja takaisinmaksun varmistelu (Saaran opintolaina) taitaisi vielä jäädä pankkitehtäväksi, vai? Käsistä karannut investointipankkitoiminta oli koko nykyisen finanssikriisin syy.

Jenni Lavikka: "Eläkeläiset tuovat vain hiekkaa lattialle".
http://jenni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/97734-el%C3%...

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Onkohan ihan puheenvuoroon kuuluva juttu?

Pentti Järvi

On, i högsta grad. Hatunnosto Saara Huttuselle!

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

On täällä mielestäni turhempiakin juttuja nähty. Koskeehan tämä puheenvuoron aiheista rahaa ja kotimaata nyt ainakin.

Käyttäjän juka39 kuva
juhani kaimio

Itse käytän "vanhasta muistista" pääosin OP:tä ja siinä sivussa S-pankkia. Kannattaa käydä Jyväskylässä Prismassa tutustumassa sen ehtoihin ja käytäntöihin.

Yksi kotimainen on vielä mainitsematta: Tapiola pankki. Sielläkin nettipankin käyttö on tietääkseni maksutonta.

Paavali Pohja

Ja tämä neiti pistää maamme/maailmamme asiat täällä kuntoon blogeissaan ja nyt tarvii apua sen suhteen missä kymppejään makuuttaa, LOL.
Meille prsaukisille rumpaleille on vain yksi pankki ja se on se sinullekin moneen kertaan sanottu S-pankki. Ilmainen verkkopankki, tilillepanot/nostot ilmaisia(asiakasomistajille), visakortti ilmainen jne.
Sopii myös aatteeseen, lisäksi ammattitaitoista työvoimaa(siskoni, vaimoni esim.), kaikki toimii.
Opintolainan suhteen olen skeptinen, mutta tonnikala-annoksia pienentämällä niitä ei edes tarvita.

Kari Virtanen

Kävin keskustelun innoittamana vertailemassa oman suomalaisen(Nordea) ja vaimon pankin(S-Pankki) hinnastoja.

Erot olivat huimat S-pankin hyväksi. Tässä täytyy näköjään itsekin ryhdistäytyä käyttötilin suhteen, eikä vaan jatkaa vanhalla tutulla kaavalla.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

On tässä enemmän kun kymppejä kyseessä, tonneja jopa. Joskin lainapuolella. Olen hyvä asiakas, koska tulen maksamaan heille takaisin opintolainaani. Miksi minua kohdellaan pankissani kuin loista?

S-pankki ei sovi tarpeisiini, koska se ei tarjoa ollenkaan opintolainaa. Tosin, saatan avata sinne ruokatilin kumppanin kanssa.

Opintolainaa aion nostaa jatkossakin (ainakin jos en käy töissä), koska en usko, että opiskeluvuosien pitäisi olla kurjinta aikaa elämässä.

Sirpa Abdallah

Itselläni on hyviä kokemuksia Aktiasta. Nettipankkiyhteyskään ei ole kallis.

http://www.aktia.fi/opintolaina

Näyttäisi noin pikaisella vilkaisulla opintolainan korko olevan 1 %. Jos oikein katsoin. Muutoinkin linkistä löytyy tietoa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #60

Tässä ehkä eniten häiritsee "Opiskelupaikastasi riippuen voit nostaa lainasi joko kahdessa tai neljässä erässä. Ulkomailla opiskelevat voivat nostaa lainan yhtenä eränä. ". Sampolla sen on saanut nostaa niin monena osana kun haluaa o.o rn ymmärrä tarvetta rajoittaa sitä. Itse tykkään nostaa lainaa pienempinä osina tarpeeseen. Jos nostaa kaikki kerralla, saattaa houkuttua käyttämään rahaa hillittömämmin ja sitten ei enää loppuvuodesta ole lainaa jäljellä nostettavaksi.

Lainan nostaminen useammassa erässä näyttää heillä maksavan 20e/kerta. Tässä kyllä danske nousee ylemmälle sijalle, koska heillä se on vain 5e.

Ylipäätään ihmetyttää sellaisista asiosta maksuttaminen, mitkä hoidan itse nettipankissa.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #61

Saattaa olla niin että lainan nostoerien määrä on rajoitettu takausehdoissa (Kela) ja riippunee opiskelupaikasta? Kannattaisi kysyä tuosta opintolainan nostomaksusta suoraan pankista, sillä se kyllä vaikuttaa muihin opintolainan maksuihin kohtuullisen suurelta. Käsitykseni mukaan pankki voi kyllä joustaakin niin toimitusmaksuissa kuin varmaankin myös noissa nostokuluissa. Jos haluavat. Kannattaisi neuvottelussa mainita pankin siirrosta ja siitä että siinä pankissa nostokulu on vain 5 e.

http://kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/150801132...

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Mikä estää ottamasta opintolainaa vaikka nykypankistasi ja samalla siirtämästä kaiken muun vaikka sinne s-pankkiin. Itseäni s-pankissa on miellyttänyt se, että esim pankkiautomaatin ollessa epäkunnossa olen saanut siellä olevalta tililtäni rahaa suoraan s-marketin kassalta vaikka sunnuntaina; samoin joskus harvinaisissa tapauksissa jos kissanruokaostoksilta on jäänyt käteistä olen sen voinut samalla kassalla tililleni siirtää.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #62

Eikai mikään, mutta en tiedä onko siinä sitten hirveästi järkeä ottaa lainaa ja sitten siirtää se toisen pankin tilille. Toisaalta, häviö on jo tapahtunut ja joka tapauksessa opintolainani tullaan maksamaan takaisin danskelle.

Se on kyllä sinällään ikävä, jos s-tilin kortilla rahaa ei saa automaatista. (Näin ainakin ymmärsin). Itse kuitenkin nostan rahaa usein sellaisina aikoina, jolloin kaupat eivät ole auki.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #63

Siis S-kortilla saa rahaa vallan hyvin automaatista. Tarkoitin usein varsinkin Kuokkalassa tapahtuvia tilanteita kun lähiön ainoasta automaatista on rahat loppu tai se on rikki.

Paavali Pohja

S.H "On tässä enemmän kun kymppejä kyseessä, tonneja jopa. Joskin lainapuolella. Olen hyvä asiakas, koska tulen maksamaan heille takaisin opintolainaani. Miksi minua kohdellaan pankissani kuin loista? "

Nykyaikana kun esim. satojentuhansien suuruiset asuntolainat "arkipäiväisiä", niin ei yhden opiskelijan muutaman tuhannen opintolaina taida aiheuttaa mitään isompaa "punainen matto lattiaan, Hän tulee"-toimenpiteitä po. rahalaitoksessa.
Voisin kertoa sinulle tarinoita esim. omista lainanhakureissuistani, sekä miten niissä kohdeltiin takaajana ollutta äitiäni, joka kuitenkin ko. pankissa(KOP)oli kymmeniä vuosia töissäkin, mutta ehkei kuulu tähän kirjoitukseen. Ihan noin kokemuspohjalta vaan sanoisin, että pikkasen harhaisia ovat kuvitelmat, jos uskoo että "hyväkin asiakas", vaikka isoimmat tilisiirrot taitavat olla ottopuolella ja sekin velaksi.
Itsevarmuus myös hyvästä, mutta edelleen kokemuspohjalta sanoisin että monelta jäänyt myös maksamatta..koskaan tiedä varmasti miten elämä kuljettaa.

Pasi Viertola

Suosittelen Tapiola-pankkia, sieltä saat kaiken tarvittavan ja homma toimii. Jos sinulla on vakuutuksia niin siirrä ne samalla kaikki sinne ja saat hyvät alennukset. Itselläni on myös S-Pankin kortti, jolla maksan elintarvikkeet ja saan 0,5% alennusta kaikesta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Mahtaa Tanskapankki olla pettynyt, kun viet mahtavat sijoitussalkkusi toisiin pankkeihin.

Muuten, harkite myös Madatum life:ä kun harkitset uutta pankkia.

http://www.mandatumlife.fi/public/sbd/hs.nsf/putke...

Toimituksen poiminnat